Снимка: БГНЕС
fallback

"Единствената гаранция, че БСП и ДПС няма да бъдат в следващото управление, е, ако хората изберат и гласуват за ДСБ и за коалицията, която ние надявам се да успеем да направим", заяви пред bTV лидерът на тъмносините Иван Костов.

„При ГЕРБ има всякакви заигравания“, така Костов коментира твърденията на Бойко Борисов в Чикаго, че двамата ще работят съвместно по време на изборите и ще управляват страната.

„Принципно вярно е, че ние поддържаме контакт от средата на миналата година, че действаме заедно. Имахме общи акции, имахме общи срещи с профсъюзи, с лекари.

Разговори за коалиция, за явяване на избори в никакъв случай не са водени и просто те са невъзможни. Ние се явяваме отделно на избори и ще бъдем конкуренти на избори. Освен това не са водени и разговори за бъдещето“, заяви бившият министър-председател.

Иван Костов определи като невъзможна коалицията на ДСБ със СДС, ако сините заиграват с партията на Волен Сидеров "Атака".

Той не отрече, че се водят разговори за съвместно сътрудничество с БНД.

Костов оправда речта на Борисов в Чикаго и думите му за "човешкия материал в България" с "падане на задръжките".

И аз съм бил в същото положение пред публиката. Някак си контролът върху него отслабва, той се влива в хората, те му влияят много силно. Това е едно общуване, както между артиста и публиката, заяви Иван Костов.

Според него не е тайна, че политикът трябва да се държи и като актьор.

Вие чувате ли се сега какво ми казвате? Кой съм аз да забраня на който каквото и да било?, отговори Костов на въпрос защо не поговори с Бойко Борисов и му се скара за изявленията му, които вече предизвикват и международни скандали.

Костов определи като абсолютни клевети твърденията на депутата от БСП Кирил Добрев, че съществува бизнес връзка между него и Бойко Борисов.

"Това са клевети, които БСП и ДПС използват като алиби за страшните неща, които вършат, включително за прикриването на крупни престъпления", категоричен бе той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

преди 15 години

Защо да съм заблуден. Не съм толкова млад колкото си мислиш. Бях студент по времето на Костов. На теб явно ти харесва да слушаш Р. Овч. др. Станишев, Гоце, или ББ (мутрата). На всеки според интелекта му. Щом ти харесва да те лъжат. Знам, че е трудно вчера да си бил партиен секретар и да си крал с другарите, да си пил и ял по банкети, да си писал доноси за познати и да си се обаждал на ДС да преберат някои ненадежден който близките му вече никога не са видели и днес да не подкрепяш същите хора, които ни водят към дъното, които разрушиха държавата крадейки на входа и на изхода на всяко прeдприятие. Може би ти харесва връщането ни в епохата на феодализма, с феодали като Галеви в всеки град и село.

132

преди 15 години

Моето дете,Костов сме го слушали.....слушали...слушали...Не всички са ченгета,които го плюем.По-скоро вие сте заблудените,защото сте млади.Когато Костов управляваше,вие сте ходили прави под масата и затова не го знаете.

131

преди 15 години

Повечето от тези които плюят по Костов в същност никога не са го слушали. Колко от писалите в форума в действителност са гледали разговора му с Бареков вчера в "тази сутрин". Много по лесно хората вярват на лъжи и се самонавиват срещу някои отколкото на истини. Костов е харизматичен, няма лукавото и студено изражение на Гоце, иначе прекрито понякога с усмивка. Не приказва глупости и не се държи като откачалките Волен и Яни Янев. А в същност излиза, че народа повече харесва откачалки и откачено поведение, отколкото сериозни и уравновесени политици. Костов винаги има идея за нещата и това което предлага е правилно и умно.

fallback