Снимка: БГНЕС
fallback

Според мен проблемът не е в качеството на хората, които живеят в страната, а в качествата на българската политическата класа в момента.

Това посочва в изявление до медиите неформалният лидер на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов.

Изявлението на Борисов беше разпространено от пресцентъра на партия ГЕРБ по повод на коментарите на политически партии за казаното от него пред български емигранти в Чикаго.

Кметът на София посочва, че разговорът с българските емигранти в Чикаго е преминал в неформален стил, при ясно разбиране между участниците.

В такава ситуация сухите политически декларации звучат неестествено и създават дистанции, смята неформалният лидер на ГЕРБ.

Според Борисов "реакциите на политическите партии в последните часове са неадекватни, те са отзвук на изопачени медийни публикации, а не на факти".

"Позицията ми като личност и като лидер на партия ГЕРБ винаги е била позиция на уважение към българската нация в нейното единство - българи, роми, турци и други", отбелязва Борисов.

Като доказателство той посочва, че поканата да осъществи пътуването до Чикаго идва от двама българомохамедани - Хамит Русев и Шефкет Чападжиев.

"Не мога да си затворя очите обаче пред факта, че в България има партии и лидери, които провеждат политика на съзнателно дистанциране на тези групи от общите процеси в страната - чрез икономически, финансов и политически натиск", отбелязва Борисов.

По думите му "тези хора, които живеят в окаяно състояние, са ресурс на партии, които не могат да стигнат до властта с честни средства".

"Има и партия, която по този начин държи в зависимост и българските пенсионери, като експлоатира техните младежки емоции и финансови трудности", посочва Борисов.

Неформалният лидер на ГЕРБ посочва, че ще привлича и търси българи в чужбина за участие в управлението:

„Това е политика не само на търсене на нови управленски кадри. Това е политика за интегриране на българската нация. Тя кореспондира и с отношението към Македония. Една страна, която е не просто близо до нас, но в която живеят етнически българи. За тях ние като държава не правим нищо, а икономическото сътрудничество би могло да помогне на българите и от едната, и от другата страна на границата ни. Разбирането на метафорите и образния стил е въпрос на интелигентност и по-широко мислене.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

uchuden

преди 15 години

Как може да е толкова нагъл тоя Борисов?

143

преди 15 години

БЛАГОДАРЕНИЕ УСИЛИЯТА НА БАЩИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.

142

Бай Петър

преди 15 години

"Младежките емоции" на тези хора създадоха онова, което ББ, Костовци и пр. *** не могат вече 20 години да съсипят. Примитивните мозъци на тези борчета са скопени от понятия като морал и идеали. По добре да си бяхме останали забравен от господа турски вилает.

fallback