Снимка: БГНЕС
fallback

„В периода на безпрецедентна световна финансова и икономическа криза е повече от необходимо да бъдат споделяни добрите управленски практики“, обяви премиерът Сергей Станишев.

В поздравителния си адрес към участниците в международната конференция "Практики за мониторинг на правителствени приоритети на страните членки на ЕС", министър-председателят пледира за взаимодействие в ЕС, за да се реализират благополучие и социална справедливост в Еропа.

„Най-важната работа на правителството е да решава проблемите и възникналите нужди в обществото. Успехът в тази работа е в пряка зависимост от процеса на вземане на решения и от ефективното осъществяване на публичните политики“, допълни Станишев.

Според премиера основна цел на политиците и администрацията е да планират и подкрепят изпълними ангажименти, основани на реални факти.

„Това важи за всички основни сфери: образование, здравеопазване, борба с престъпността, като винаги трябва да се водим от нуждите на хората, а не от вътрешни процеси и административна самодостатъчност“, каза той.

Премиерът приветства инициативата, която цели обмен на европейски практики, като допълни, че това означава те не само да бъдат разпознати, но и да бъдат реализирани на практика.

„Ако осъществим добрите европейски практики, а аз вярвам в това, ще се подобри процесът на вземане на решения и ще означава по-добро управление за години напред“, каза още Сергей Станишев в приветствието си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

jiko

преди 15 години

Около 2,1 млн. корупционни транзакции годишно, или по 175 800 на месец, е имало у нас през 2008 г. сочат данни на Центъра за изследване на демокрацията. Нивата повтарят стойности, когато на власт беше кабинетът "Костов".БСП и ДПС блокираха Закона за конфликт на интересиС гласовете на БСП и ДПС парламентарната комисия по държавна администрация удължи до 31 март 2009 г. срока за подаване на декларации за конфликт на интереси. С това на практика се блокира прилагането на Закона за конфликт на интереси, защото автоматично се удължава времето за проверка на данните до края на май, когато ще е започнала предизборната кампания - hubavo si pravete smetkata za kogo glasuvate skapi sanarodnici i hubavo gledaite koi kavo naistina pravi ili ne pravi

65

sergeii

преди 15 години

Всеки народ сизаслужава оправницише . През миналия век ; тази велика партия сисъздаваше кадри ; верни другари.Със тази днешна полиция ; МИЛИЦИЯ;;--- ТЯ МОЖЕ МНОГО; Какво от това чепротестира народа ;Ние викаме текрадът. Това щесе промени след 50 години .Ако осталата час от народа стопи червените *** или сведе до минимум;

64

-

преди 15 години

хо хо хо ха ха ха хи хи хи ..............

fallback