Снимка: Булфото
fallback

Георги Първанов се обяви за това парламентарните избори и вота за Европарламент да са в един и същи ден.

Лансираната най-вече от НДСВ идея досега не среща одобрението на БСП и ДПС, които искат двата вота да бъдат проведени през юни и края на юли.

„Ще ни дойдат много два избора в рамките на 2-3 месеца и не е само въпросът в парите. Демокрацията изисква средства и ние трябва да сме готови на това”, подчерта президентът.

Той допълни, че по-скоро се опасява, че ще се изтощи електоратът, както и от изкривяване на дискусията, която трябва да търси управленски решения.

Президентът каза още, че не се е отказал от идеята си за мажоритарен елемент в изборите и допълни, че решението на БСП, макар и частично, давало надежда за ориентация към мажоритарна квота за около една четвърт от депутатите.

„Референдумът има смисъл, когато са изчерпани другите средства. Възможно е референдумът да се проведе заедно с изборите, тоест той да бъде решение не за тези избори, а да отвори вратите за мажоритарното начало нататък”, каза още президентът и допълни, че си запазва тази възможност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

анонимен

преди 15 години

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, УБЕДЕТЕ ДРУГАРЧЕТО СЕРГЕЙЧО И ОСТАНАЛИТЕ ДРУГАРЧЕТА, ЧЕ НЕ ЗА 1 КМ. ОТ ЮЖНАТА ДЪГА СТИГАТ ТЕЗИ ПАРИ, КОИТО ЩЕ СЕ СПЕСТЯТ ОТ ИЗБОРИ 2 В 1, А СТИГАТ ЗА :- ХОРАТА В БУДНА КОМА- ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ ЛЕКАРСТВА ЗА ОНКОБОЛНИТЕ- ЗА АВТОМАТИЗИРАНИ ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ- ЗА ПО ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ- ЗА МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ВСИЧКИ БОЛНИЦИ С ТЕХНИКА ЗА ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА, С ЦЕЛ РАННОТО ОТКРИВАНЕ НА РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

20

BG

преди 15 години

Цялата работа е, че ще им легнат много скъпо 2 тура от Турция - да си докарват "гласоподавателите"! А иначе какво толкова ще спестят? 20 милиона лева?! Да си припомним само, че толкова струваха фойерверките за 22 септември /дето така и никой не разбра от кого сме независими!/

19

преди 15 години

този мошеник и крадец е замислил с доган някаква пързалка за избирателите.Ударът ще бъде нанесен в последния момент когато се гласуват промени в избиратлния закон.Президенттът има право на вето но той няма да го използва.Така за президентските избори докараха с доган абтобусите.Този път вероятно ще е нещо съвсем неочаквано и за да се заблудят всички той сега се прави на разумен и отстъпчив.

fallback