Снимка: БГНЕС
fallback

„Реформите в България трябва да станат бързо, защото съдебната ви система произвежда много малко положителни резултати“, обяви заяви зам.- председателят на ЕК по въпросите на правосъдието, свободата и сигурността.

При откриването на конференцията“България в ЕС: 2 години по-късно и пътят напред“, Жак Баро заяви още, че България с помощта на партньорите си от ЕС трябва да се потруди повече за прозрачността си на публичния живот, в борбата срещу криминалните мрежи, престъпността и корупцията и да разчита на правосъдната си система.

„Дълбоките реформи не идват за един ден, задачата не е лесна“, продължи той и припомни, че при него в ЕК пристигат много жалби, сигнали на фирми от нашата страна за корупция и редица несправедливости.

„Видими и осезаеми промени трябва да настъпят тук“, настоя той.

Баро подчерта, че България е предложила екшън план, но той трябва да доведе до конкретни резултати, като изведе като основна цел на България пълната независимост и отговорност на съдебната система, в борбата срещу корупцията и организираната престъпност.

Той напомни, че ЕК ще публикува през юли четвъртия си доклад за България.

Особен акцент в тях ще бъдат оценките за борбата ни с организираната престъпност.

“Това явление е наистина отрова и то ще пречи на България, докато не се изкорени“, каза Жак Баро.

По думите му полицаи, прокурори и съдии трябва да са мотивирани, защото са на първа линия в тази борба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

НИКОЛА СТОЯНОВ - РУС

преди 15 години

А днес 14.03.2009г. се чака инспектората към ВВС и Главния прокурор да опризнаят че прокурорите лъжат от ВКС ,т.к. има и доказателства по хартиени носители,че ПТП не е с маневра изпреварване от мен и не съм виновен и полицая станимир христов от КАТ Русе лъже и началника на кат Русе Йордан Маринов му съдейства с издаване на НП и ЗАП за ПАМ.

46

НИКОЛА СТОЯНОВ РУСЕ

преди 15 години

ВКП София също лъжат в решенията си. Експерт установява как е станало ПТП по начин различен от полицай катаджия и на съвсем друго място, а ВКП казва да, експерта казва както полицая е казал,че е станало ПТП и не е излъгал и няма да се образува досъдебно производство срещу СТАНИМИР ХРИСТОВ И НАЧАЛНИКА НА КАТ РУСЕ. УВАЖАЕМИ ПРОКУРОР ТРЕНДАФИЛ ТРАЙКОВ във ВКП гр.София,Моля за допълнение на прокурорския акт постановен с Вх. 8223/2008г.II.VI срСофия, 26.01.2009г. относно преписка с вх. 8223/08г. на ВКП образувана по повод депозираната ми жалба от 15.12.2008г. на Никола Стоянов Стоянов от гр. Русе.Моля да изпълните задължението си да се произнесете относно всички искания в жалбата ми в противен случай ще считам акта за непълен, неясен и необоснован т.к. констатирането в него вътрешно си противоречи относно събраните доказателства по случая и с експертното мнение. 04.02.2009g.НАГЛЪЛ ПРОКУРОР В ВКП СОФИЯ.

45

НИКОЛА СТОЯНОВ РУСЕ

преди 15 години

ВКП София също лъжат в решенията си. Експерт установява как е станало ПТП по начин различен от полицай катаджия и на съвсем друго място, а ВКП казва да, експерта казва както полицая е казал,че е станало ПТП и не е излъгал и няма да се образува досъдебно производство срещу СТАНИМИР ХРИСТОВ И НАЧАЛНИКА НА КАТ РУСЕ. УВАЖАЕМИ ПРОКУРОР ТРЕНДАФИЛ ТРАЙКОВ във ВКП гр.София,Моля за допълнение на прокурорския акт постановен с Вх. 8223/2008г.II.VI срСофия, 26.01.2009г. относно преписка с вх. 8223/08г. на ВКП образувана по повод депозираната ми жалба от 15.12.2008г. на Никола Стоянов Стоянов от гр. Русе.Моля да изпълните задължението си да се произнесете относно всички искания в жалбата ми в противен случай ще считам акта за непълен, неясен и необоснован т.к. констатирането в него вътрешно си противоречи относно събраните доказателства по случая и с експертното мнение.04.02.2009г.

fallback