Снимка: БГНЕС
fallback

Младежи от Дискусионен клуб за социална и местна политика подариха тоалетна чиния на чешкия посланик в България Мартин Клепетко по време на дискусия за чешкото председателство на ЕС.

Дипломатът прие неочаквания дар с усмивка и обеща, че ще го изпрати на художника Давид Черни, който изобрази страната ни като тоалетна в рамките на изложба в Брюксел.

“Трябваше да ми подарите и умален макет на въпросното пано, за да го изхвърля в тоалетната”, пошегува се Мартин Клепетко.

Той отново се извини на българите за обидната изложба.

“За мен това също бе лоша изненада. Това не беше добър пример да се презентира чешкото председателство на ЕС. За съжаление не мога да направя нищо друго, освен да се извиня”, добави чешкият посланик.

На специално организиран форум той представи основните приоритети на Чехия в председателството на ЕС.

“В условията на световна икономическа криза не е изненада, че икономиката е сред основните ни приоритети”, каза Клепетко.

Чешкият посланик призна, че малко изненадващо в началото на годината основният проблем се е очертал газовата криза.

“Чехия винаги е работила за създаването на алтернативни източници. Още преди повече от 10 години моята страна премахна зависимостта си от само един източник и ето че това се оказа правилна политика”, добави Мартин Клепетко и изрази надежда, че Русия и Украйна скоро ще стигнат до съгласие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

преди 15 години

Това 4ерно 4ехун4е, тоя сополанник Клепетко и оня Мънистър Придсидатель Тополайнянек са един дол фашкии.На *** ни направили-е, направили. Но не са прави. Трябваше да ни изобразят като един уьопенис. И художникъ, и посланникът и председателят са правени в България, но за съжаление при тогавашните условия на задна прашка в турските *** когато майките им са лугали мъжете си це са се забавили в тоалетната защото имали запек. 4ехите не оби4ат биологи4ните си бащи, необи4ат народът дал мъжете които са отклатили 4ахаинте покрай морската 4ерноморска шир, а ние неможем да ги псуваме ни на затник, ни на предник, шо все пак това са си наши децааа бе, ако са праени над ако у *** със турски дизайн, беее. Алоо, кво шъ каите бе бойлери? аз знам от морето да им казваме

58

преди 15 години

Аз си мисля 4е най е дoбре да "запушим " тoалетните и да нoсиме всеки ден пред 4ескoтo пoсoлствo ла*на. акo в един ден 1000 принoсителя дoйдат и oствят дневната си гoляаама нужда пред 4ехскoтo пoсoлствo не пoсланникът ами oня разхайтен oилигoфрен Хавел сте дoйде да овлажнява пластиките на голяяямите нужди пред посолството им доказвайки по този на4ин 4е 4еското общество разбира от склутура когато им го тура.

57

atanas_1941

преди 15 години

Това са червените на онзи , Кирил Добрев, които измислиха и онази трамвайна тъпотия.

fallback