Снимка: БГНЕС
fallback

„Излизаме, за да се солидаризираме с протестиращите, да покажем, че сме поискали оставката на министър Миков за несъразмерно употребена излишна сила срещу тях“, обяви лидерът на ДСБ.

По думите му, ако сега неговите хора останат в залата, означава да се солидаризират с тези, които не могат да управляват повече и са изпаднали в паника.

„Ние излизаме навън като обикновени протестиращи. Това не означава, че оглавяваме протеста и че поемаме политическа организация. Това в никакъв случай не е така!“, категоричен бе Иван Костов.

Той призова протестиращите да излъчат комендант, негови помощници и охрана на митинга, за да може той да протича в рамките на позволеното от закона.

„Протестиращите да не се поддават на провокатори, защото между тях очевидно има провокатори – изпратени нарочно”, каза Костов и допълни:

„Тогава управляващите няма да имат аргументи за приложената сила и ще остане само това, че министър Миков не различава мирно протестиращи от провокатори”, добави той.

След призива на Костов, депутатите от парламентарните групи на ОДС, БНД , Движение "Напред" и независими, напуснаха пленарната зала и излязоха при протестиращите.

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

194

jupiter

преди 15 години

ако костов не беше харизал преди години трабата на турците сега щяхме да имаме газ на коремл костов е престъпник за затвора натвори кражби и злини за век напред

193

ot protesta

преди 15 години

Kostov ne izleze, hvana go strah, kakto sofianski, nadejda i starite muzuni, tam biaha i parviat den martin dimitrov, maria capon, jane janev, antonela poneva

192

Аз

преди 15 години

Пич, нещо си се объркал, цитирам: "Сравнявам с минали периоди, а не с бъдещето! Ако Костов беше избран и за втори мандат, реалната безработица сега щеше да е под 5%, а заплатата доста повече от сега"....даже и с бъдещето не сравняваш, сравняваш с някаква антиутопия.Пък ако Костов беше спечелил 3-ти мандат, безработицата щеше да е отрицателна, пък арабските шейхове щяха да идват тук да си подават CV-тата..........абе то Костовизмът е диагноза.....

fallback