„Излизаме, за да се солидаризираме с протестиращите, да покажем, че сме поискали оставката на министър Миков за несъразмерно употребена излишна сила срещу тях“, обяви лидерът на ДСБ.

По думите му, ако сега неговите хора останат в залата, означава да се солидаризират с тези, които не могат да управляват повече и са изпаднали в паника.

„Ние излизаме навън като обикновени протестиращи. Това не означава, че оглавяваме протеста и че поемаме политическа организация. Това в никакъв случай не е така!“, категоричен бе Иван Костов.

Той призова протестиращите да излъчат комендант, негови помощници и охрана на митинга, за да може той да протича в рамките на позволеното от закона.

„Протестиращите да не се поддават на провокатори, защото между тях очевидно има провокатори – изпратени нарочно”, каза Костов и допълни:

„Тогава управляващите няма да имат аргументи за приложената сила и ще остане само това, че министър Миков не различава мирно протестиращи от провокатори”, добави той.

След призива на Костов, депутатите от парламентарните групи на ОДС, БНД , Движение "Напред" и независими, напуснаха пленарната зала и излязоха при протестиращите.

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase