Снимка: БГНЕС
fallback

НДСВ настоява изборите за Народно събрание и европарламент да бъдат насрочени едновременно, и то на 7 юни, съобщи зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев.

През седмицата царските депутати ще инициират подписка за вкарване на законопроекта за промяна на конституцията.

Това е един от основните приоритети на жълтите, които отново напомниха, че искат нов закон за отбраната и въоръжените сили и законопроект за борба срещу корупцията.

Въпреки това НДСВ едва ли ще получат подкрепата от останалите 2 партии от управляващата коалиция, след като по-рано председателят на Народното събрание Георги Пирински се обяви категорично срещу събирането на изборите в един ден.

“Аргументът, който прозвуча по-настойчиво, е спестяване на бюджетни средства. Но изборите за Европейски парламент имат своя проблематика. Те имат един свой механизъм, условия за провеждане. Изборите за национален парламент са свързани с други цели и въпроси”, бе категоричен председателят на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

рационален

преди 15 години

Ако гласуването в един ден е по-евтино на държавата и възпрепятства "екскурзиантите" да ни вкарват *** във властта, то естественно, аз съм "за".... Но все си мисля, че нито БСП, нито ДПС имат изгода от това, защото ако има чужди наблюдатели на тези избори - а това е почти сигурно, как ще си направим далаверките с местния вот, купените ***, извинете -"ромски" гласове и мъртвите души в избирателните списъци по места ??? Затова е повече от ясно - няма да мине в парламента, та ако ще и милиарди да ни струва....СТАВА ДУМА ЗА ВЛАСТ!!! - АКО ОЩЕ НЯКОЙ НЕ Е РАЗБРАЛ.... ТОЕСТ - ЗА ПАРИ

21

jiko

преди 15 години

stoto bg naroda ste glasuva za izfabrikuvanite ot BKP partii- BSP, GERB,ATAKA, DPS I t.n. i posle ste reve che pak go iazdiat po staromu.A kvo losho ima vmesto naroda da plashta za 2 dni izbori, ot haznata da izlezat pari samo za 1 den, moje li niakoi da mi obiasni?

20

Rojko

преди 15 години

за какви избори се стягат... ?

fallback