Станишев се видя в чудо заради кризата с газа. Снимка: БГНЕС
fallback

Министър-председателят Сергей Станишев проведе телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, свързан със спрените доставки на природен газ за България. Това съобщиха за Dnes.bg от правителствената информационна служба.

Премиерът е информирал председателя на ЕК за тежката ситуация в страната вследствие на безпрецедентното стопроцентово прекъсване на подаването на газ за България.

Министър-председателят е информирал Жозе Барозу за проведените по-рано през деня телефонни разговори с руския премиер Владимир Путин, председателя на Управителния съвет на „Газпром” Алексей Милер, както и с упълномощения от министър-председателя на Украйна Юлия Тимошенко Григорий Немиря – вицепремиер, отговарящ за сътрудничеството с европейските държави.

Той е подчертал, че получената информация от руска и украинска страна коренно се разминава.

Станишев е настоял пред председателя на ЕК Европейският съюз да излезе с позиция, която да помогне на Русия и Украйна да урегулират своите отношения във възможно най-кратки срокове.

Правителствената информационна служба подчертава, че Жозе Барозу и Сергей Станишев са единодушни, че Украйна и Русия не могат да държат в резултат на своя конфликт не само България, но и други европейски страни като заложници.

Жозе Барозу е поел ангажимент да разговаря както с руската, така и с украинската страна и да се намерят дипломатически средства за решаване на проблема.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Lestat

преди 15 години

Димитър Станишев е роден в село Щука, Македония.Баща е на министър-председателя Сергей Станишев....В Съветския съюз Димитър Станишев се запознава и с бъдещата си жена Дина Мухина, от руско-немски произход. Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, Украйна. МИСЛЯ, ЧЕ НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА СЕ НАПИШЕ

84

преди 15 години

Кризата с метана не е наша, а Руско-Украинска. Ние не сме единствените с проблеми. Цяла европа също изпитва затруднения. Какво ви е виновно правителството? Не виждате ли, че разгеле почнаха да работят за благото на нацията?! Благодарете се, че имате ток все още, за да цапате по форумите. Ако и тока спре къде ще си правите виртуалните революции?

83

преди 15 години

последно къде?

fallback