Още веднъж премиерът поиска телевизионен дебат с Бойко Борисов, защото двамата са лидери на двете водещи партии в страната.

„Аз съм готов във всеки един момент, но хората очакват това да бъде сериозен политически дебат” – отбеляза още Станишев.
 
Той още обясни по повод на евентуални бъдещи коалиции след изборите, че през 2005 г. Симеон Сакскобургготски е казал, че никога няма да прави коалиция с БСП, но резултатът от изборите и волята на народа сама му наложила това.
 
Така премиерът категорично съобщи, че няма да се подпише с кого не би правил коалиция.
 
Главният въпрос е коя партия ще бъде водеща, заради което и няма забранени коалиции.
 
Иначе късметът на Сергей Станишев, който му се паднал в коледната баница, е бил успех във всички начинания.
 
„Пожелах си България да се справи с предизвикателствата, защото това, което се случва в света се усеща вече и в България”, посочи още Станишев пред бТВ.
 
Премиерът обясни, че страната ни в момента има стабилна банкова система, която има добра ликвидност и не е засегната от кризата така, както са засегнати банките в много европейски страни.
 
Освен това премиерът се позова и на големия резерв на страната, който възлиза на 28 млрд. лева.
 
По повод на спрените пари по еврофондовете премиерът каза, че не сме били подготвени достатъчно за изготвянето на проекти.
 
Станишев е категоричен, че думите „България е най-корумпираната страна“ е едно лошо клише и трябва да работим много, за да я опровергаем и да покажем, че се учим.
 
Станишев каза за себе си, че е един от най-големите еврооптимисти и винаги е работил много за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase