Снимка: БГНЕС
fallback

Мартин Димитров е новият лидер на СДС, съобщи председателят на комисията по избора Владимир Кисьов. Димитров води убедително над другия претендент за поста Румен Христов.

Мартин Димитров печели около 4300 гласа срещу 2800 за Румен Христов. Според данните на синята партия, избирателна активност е 50%.

От щаба на Мартин Димитров съобщиха, че вече са преброили 80 процента от изборните протоколи. Според изчисленията им за него са гласували 4 360 души, а за Румен Христов - 2 260.

По предварителни данни той печели убедително в бургаска, плевенска и пловдивска област. В Созопол, Камено, Несебър и Поморие Мартин Димитров печели 100% от гласовете.

В София печели с убедителни резултати. В Бургас Димитров има 240 гласа, а Румен Христов - 9. В Плевен Мартин получава 220 гласа, а Р. Христов - 18 гласа. В Петрич печели с 145 гласа срещу 41 за Румен Христов. В Гоце Делчев Мартин Димитров получава 27 гласа, а Христов няма гласове.

Във варненска област Христов има сериозно предимство. Там той е спечелил около 200 гласа, на 40 за Мартин Димитров. Според данните ни Румен Христов вероятно ще спечели и в област Добрич. В Дупница Румен Христов е получил 155 гласа, а Димитров - 14.

Мартин Димитров е роден е на 13 април 1977 г. в София. Завършва Университета за национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Международни икономически отношения“.

От 2000 г. работи в Института за пазарна икономика като икономист. През 2005 г. Димитров е избран за народен представител в 40-то Народно събрание от листата на коалицията Обединени демократични сили (ОДС) в 23-ти избирателен район в София и за заместник-председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

От 2005 до 2007 г. е секретар на парламентарната група на ОДС.

През 2005 г. Мартин Димитров е избран от Народното събрание за наблюдател в Европейския парламент, като след присъединяването на България към ЕС придобива статут на евродепутат.

През 2007 г. е включен листата на СДС за изборите за представители в Европейския парламент, но партията получава 4,74% от гласовете и остава без евродепутати.

През ноември 2008 г. Мартин Димитров се кандидатира за председател на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Марио

преди 15 години

СДС за пореден път доказа,че е партията най в час.Ето ви ново лице.Ето ви млад и надежден,много кадърен лидер.Успех на СДС.Браво!

40

САМО АТАКА

преди 15 години

Който не е костовист е КОМУНИСТ!Който не е седесар е КОМУНИСТ!Който не е такъв или онакъв е КОМУНИСТ!Е,големи сте и туй то!Сами сте си проблем...

39

КНК

преди 15 години

...на комунистите и техните ***.Малко били избирателите на тези вътрешни избори,той бил такъв или онакъв.Да де,ама не го избират 99,9 % като АТАКА или 98,9% като Станишев.В десницата хората смело си изказват мнението и изразяват волята си,защото там е демокрацията.На този фон вътрешнопартийното поведение в БСП,ДПС и НДСВ изглежда като "диктатура на пролетариата" от недалечното минало.Не случайно такова е и политическото им поведение,както и мижави резултатите от управлението.Точно такива действия на опозицията показват истинския облик на почтените политици в техните среди и изобличават престъпните шайки в управлението на другите партии.

fallback