Снимка: БГНЕС
fallback

"Ще представя пред председателя на Европейската комисия Жозе Барозу конкретни предложения за усъвършенстване на механизмите на взаимодействие с ЕК - като се започне от комуникацията и се стигне до конкретното експертно взаимодействие".

Това каза в специално изявление пред медиите премиерът Сергей Станишев по повод утрешната си среща с председателя на ЕК, посветена на втората годишнина от приемането на България в Евросъюза.

"България се нуждае от критика, но и от подкрепа", отбеляза премиерът и изтъкна, че "за съжаление най-често намира медийно отражение на критиката".

"А успехите и резултатите минават като дошли от само себе си, което не е така, а е резултат на последователни, ангажирани и енергични усилия от страна на българското правителство, българското общество, бизнеса и неправителствените организации", каза още Станишев.

Той подчерта, че категорично не е съгласен с мнението, че в Европа има втора ръка членство и че България е сред тези групи страни.

"Ние винаги сме били активен и конструктивен фактор във формирането на общоевропейските позиции", посочи Станишев.

Той обясни, че по време на срещата си с Барозу ще го информира подробно за свършеното от българското правителство от април до сега.

Премиерът отново заяви, че решението на Европейската комисия за спирането на пари за България по ФАР е било крайно разочароващо за българското правителство и българското общество.

"Смятам, че е необходимо европейският процес да върви на основата на принципи на солидарност и равнопоставеност. Аз винаги съм бил еврооптимист и ще продължа да бъда такъв", посочи премиерът.

На изпроводяк Станишев призна: "Българските граждани платиха много висока цена за постигане на членството в съюза". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

cv

преди 15 години

1. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... твърдението, на А.Догановия премиер, че: - "В Европейския съюз страната ни е в ролята на дежурен виновник...", макар че от три месеца, ТОЙ ВОДИ ТОЗИ СПОР С ЕВРОИНСТИТУЦИЙТЕ, още не е признал ЛИЧНАТА СИ ВИНА за спрените пари!!! А защо Европа спря парите - ЗАЩОТО Българската КЛЕПТОКРАЦИЯ, която няма политически цвят, с енергичната помощ на ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЧАСТ ОТ ПАРЛАМЕНТА, КРАДЕ, при това не в Европейски, не и в Световни, а в КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ!!!2. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е..., че "..."това, което се случва в света се усеща вече и в България, та "това го знае всяко хлапе"..., и САМО Премиера на А.Доганов ОЩЕ НЕ ЗНАЕ, че "това", се нарича Световна (а всъщност Американска) криза и продължава да твърди..., че КРИЗАТА НЯМА ДА ЗАСЕГНЕ БЪЛГАРИЯ...(В същност КОЙ ЛИ МУ ВЯРВА...).3. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... това, че: - "Парите били спрени за това, че нямало проекти..." Само премиера на А.Доганов не знае и неразбира още, че: Партийте спечелили избори, чрез УПРАВЛЕНСКИТЕ СИ ПРОГРАМИ и държавните инструменти - Правителство и Парламент, създават в икономиката и обществото "ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА"... ПРИНЦИПА Е МНОГО ***..., ВСИЧКО СТАВА С ПАРИ, А ТЕ СА КАТО ЕЛ. ТОК - ВЪРВЯТ ПО НАЙ-МАЛКОТО СЪПРОТИВЛЕНИЕ... СЛЕДОВАТЕЛНО..., Трябва да се създават ИЗГОДНИ УСЛОВИЯ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ, в отрасли и производства с "НАЙ-МАЛКО СЪПРОТИВЛЕНИЕ" (ЗА ПАРИТЕ)... А ПРОЕКТИ ИМА МНОГО И САМО ТОЙ НЕ ГО ЗНАЕ!!! ЗАТОВА ТРИ ПЪТИ ДА, НА ИСТИНАТА, ЧЕ ТОЧНО правителството на А. ДОГАНОВ, Е ВИНОВНО, пред цялата ни НАЦИЯ за това, че ПАРИТЕ от Еврофондовете и бюджета, са ОГРАБЕНИ или са отишли в БЕЗПОЛЕЗНИ НА ИКОНОМИКАТА НИ ОТРАСЛИ..., АБЕ... ВНУШИТЕЛЕН НАПРЕДЪК... 4. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... това, което знае всяко бебе в България - ФАКТА, че НАЙ-ГОЛЯМОТО "СЪПРОТИВЛЕНИЕ", което едни пари могат да срещнат е КОРУПЦИЯТА... Премиера на А.Доганов, възприе от "патрона" си, ТОВА НАЙ-УРОДЛИВО ОРИЕНТАЛСКО ЯВЛЕНИЕ, творчески го доразви и сега, тя избуя у нас в ГАЛАКТИЧЕСКИ РАЗМЕРИ... ДА-А-А, ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН НАПРЕДЪК... 5. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... и това, че: ...ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ вече е ясно, защо сме НАЙ-БЕДНИТЕ, НАЙ-ОГРАБЕНИТЕ И НАЙ-ЛЪГАНИТЕ, ЕВРОПЕЙЦИ ЖИВЕЕЩИ В ЕДНА ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ!!! А правителството ни е, НАЙ-КРАДЛИВОТО, НАЙ-БАНДИТСКОТО И НАЙ-ЛЪЖЛИВОТО В ЕВРОПА!!! Това обаче се знае и от марсиянците... и затова тези дни пристига, от тях за Мандатоносителя А.Доганов - "ПОДАРЪК" - ИСТИНСКА ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ, срещу ДРЕБНАТА услуга, България да направи с тях СЪВМЕСТНИ КОСМОДРУМИ..., но... това има и едно предимство - след изборите лесно ще изпратим Триглавата ламя - от където е дошла!!!

35

Червената помия

преди 15 години

На следващите избори пак идете за гъби, или пийте по една бира през изборния ден....Не разбрахте ли, че тези *** правят всичко за да отвратят народа и той да не гласува?Така пак същите стари муцуни ще са там и пак ще са мнозинство с твърдия си електорат!ГЛАСУВАЙТЕ,ХАРА!!! Само това е спасението за България!Велико народно събрание и референдум за всичко, засягащо страната!Да видим тогава как ще ни се налагат от ЕС или от Сащ тогава...

34

преди 15 години

Горкичкият ,ако беше казал честна есепарска -щяха да ти помогнат ,ама и той не знае вече от къде е доста роднини има от доста еноси ,пък и дуго до егане е работил Трудно му е!Даже няма време да се задоми ,ами ходи по къра в ЕС като разгоненоа *** да се моли

fallback