Доган е бил на косъм от смъртта, твърди бивш негов подчинен. Снимка: БГНЕС
fallback

В същия ден, когато Ахмед Емин се гръмна, Доган е бил на косъм от смъртта.

Това сензационно обявява в интервю за вестник "24 часа" Мохамед Реджеб - бивш началник на кабинета на лидерa на Движението за права и свободи, бивш секретар на Главното мюфтийство и член на някогашната Комисия по досиетата “Андреев”.

На въпрос Емин ли е трябвало да убие Доган, Мохамед Реджеб заявява:

Имало е сценарий. Но не мога повече да говоря, да не петним и паметта на рахметлията (покойния - б. р).

Призовавам ДАНС да кажат на българските данъкоплатци – има ли опасност за живота на Доган? Сам ли е пожелал тази охрана? Откога го вардят?, подчертава някогашният шеф на кабинета на Доган.

Реджеб е убеден, че ДАНС знае цялата истина за смъртта на Емин: Ако я разкрие, много неща ще си легнат на мястото.

Емин е бил усилено разработван след 1990 година от всички служби за сигурност, включително и от ДАНС. Убедил съм се с очите си, посочва някогашният шеф на кабинета на Доган.

След смъртта на Емин ДПС се превърна в ракиджийница - джибрите кипят и отделят пяна, подчертава Реджеб.

Междувременно в своя публикация за скандалите около ДПС авторитетният австрийски всекидневник "Ди Пресе" отбелязва, че слуховете за черните каси на ДПС вървят от месеци.

Колелото на корупцията се върти все по-бързопише изданието.

Тарифата за аудиенцията при Доган варирала между 1000 и 3000 долара, посочва "Ди Пресе", като се позовава на бившия шеф на кабинета му Керим Караали.

Изявленията на Караали представляват сериозни обвинения срещу Доган и отново го поставят под натиск, след като сравнително наскоро в сараите на ДПС край София Ахмед Емин беше намерен мъртъв, коментира австрийският всекидневник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

преди 15 години

Дано да му гръмнат феса скоро,че ми писна да слушам новини за ***.Егати ***,тука България ли е,Турция ли,или някакъв санитарен отдел събрал всичката *** в Европа.

97

X

преди 15 години

Чуждите имена не ми пречат, децата ми имат френски имена. Пречи ми наложената по малцинствен признак простотия навсякъде в страната ми чрез ДПС, пречи ми наложената по масов признак простотия наложена чрез БСП. Пречат ми наглите крадци и престъпници, за които не важат законите, защото се казвали Ахмед или Хасан. Държавата отказва дори убийство да разследва, защото може да е замесен елита на ДПС, а това да развали коалицията или да стане етнически конфликт. Това си е сто процентова наглост! И не вземай за нормални изкофелите ОФ бабички, те няма да кажат на твоите хора какво да правят, като ЕС им спре субсидиите за тютюна. Единствената надежда е в интелекта, който да създаде алтернатива на тези хора, такъв не може да се намери нито в БСП, нито в ДПС. И затова стискай палци малкото останали можещи да не им писне тотално и да се изнесат и те от България. Тогава ще останете ***, потурчени българи, и червени изкуфели старци, ще управлявате и ще стоите гладни...

96

преди 15 години

Свършено е с *** ве.Тя нашта се видя също.

fallback