"След като учредихме Движение "Напред", продължаваме да водим разговори и с други политически партии за разширяване на формата. Преговаряме с Гергьовден и ЕНП на Мария Капон. Ако има някакво присъединяване, то ще се извърши до края на годината", обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов

Той коментира още, че водеща идея на новосформираното движение е да се увеличат местните щабове и граждански сдружения, които могат да бъдат полезни за политиката на "Напред".

Каракачанов каза, че избягва да дава прогнози за изборни резултати, но изрази надежда, че "Напред" ще вкара 15-20 депутата в следващото правителство.

"За да постигнем обаче такъв резултат, е необходима много работа. Показваме добри резултати и най-злобно срещу това реагират от НДСВ. Не може Моллов и Велчев да говорят за морал, след като нищо не остана от техните велики обещания", изтъкна Каракачанов.

По повод обвиненията срещу Христо Ковачки лидерът на ВМРО опроверга слуховете в медийното пространство за връзка на Ковачки с ДПС, или с президента Първанов и ги определи като "глупости".

"Никой не е ходил да се моли на Доган за каквото и да е", отсече Каракачанов.

Той добави още, че в движение "Напред" няма формални лидери, а има председатели на партии, които сформират политическия съвет на коалицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase