Снимка: БГНЕС
fallback

От Нова година най-кадърните чиновници ще взимат по 2000 лева заплата.

В бюджета вече е заложен скок с 10% на заплатите във всяко ведомство, но отличниците ще получават екстри.

Възнаграждението ще зависи от личните качества и оценките на прекия ръководител.

Най-голям шанс за лъвския пай имат служителите, които работят по усвояване на еврофондовете. Те са най-дефицитни и с най-висока квалификация.

По две хиляди лева ще взимат заедно с премиите и в Комисията за финансов надзор.

В Агенцията за ядрено регулиране може да получават по 1700 лв., а в Сметната палата - 1600 лв. Там работят предимно хора с юридическо и финансово образование, които са много търсени и в частния сектор.

Депутатите път ще се облажат с 29% скок на парите, пише вестник "Стандарт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Червената помия

преди 15 години

Поддържам напълно 64.Но тогава трябва да осигуряваме като социално слаби сегашните депутати.Горкичките, без никакви коли и имоти, а са учили по поне 16 години всичките.Черна неблагодарност ще бъде да ти лишим от заплати.Нали единственото, което могат да правят е да гласуват с чужди карти, като видят дали зелена или червена папка вдига преди гласуване отговорника от партийната група...

65

smeh4o

преди 15 години

.... jivi i zdravi....da umrete.....!!!

64

GB

преди 15 години

Депутатите изобщо не трябва да са на заплата! Трябва да има образователен и имуществен ценз, за да станеш депутат! Това трябва да се смята за чест от всеки който е избран! Ако има заплата, трябва да има неписано правило тя да се дава за благотворителни фондови и да се гледа с много лошо око на такива, които не го правят! Само тогава, ще влязат качествени хора в парламента!

fallback