Лидерът на ДПС отказа да отиде на погребението на Емин в село Козица. Снимка: БГНЕС
fallback

"В момента не мога да говоря". Това бе единственият коментар на лидера на ДПС Ахмед Доган по повод мистериозната смърт на началника на кабинета му Ахмед Емин.

Лидерът на ДПС отказа да отиде на погребението на Емин в село Козица.

Почти всички представители на ДПС в изпълнителната, законодателната и местната власт са в Козица, за да отдадат последна почит на трагично загиналия началник на политическия кабинет на Доган.

Заместник-председателят на движението Юнал Лютфи заяви пред журналисти: “Да не правим от трагедията новина“.

От церемонията по погребението на Ахмед Емин отсъства и вицепремиерът и министър на бедствията Емел Етем.

На прощаването с починалия се събраха над 1000 души.

Междувременно бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай заяви пред БНР, че Ахмед Емин е бил ключът на тайните на Ахмед Доган.

Всеки, който искаше да стигне до лидера на ДПС, трябваше да говори с началника на кабинета му. "Емин беше прекалено лоялен, беше изключителен като интелект", каза още Осман Октай.

Октай твърди, че „председателят на ДПС винаги е тайнствен, скрит и избухлив“.

За да повярвам, трябваше да има много повече публичност, а не тайнственост, каза бившият политик от най-близкото обкръжение на Доган на въпрос дали наистина Емин се е самоубил.

Той апелира към ръководството на ДПС да бъде казана цялата истина, за да се разсеят съмненията, че началникът на кабинета е бил убит.

Смъртта на Ахмед Емин е политическо събитие. Той беше сивият кардинал на Доган. Това каза пред Дарик радио Сезгин Мюмюн.

Преди време Мюмюн изнесе информация в медиите, че „Атака” е финансирана от ДПС и под това споразумение стои подписът на Ахмед Емин.

Емин беше вторият след Доган. Имам информация, че даже министрите на ДПС са козирували пред Ахмед Емин, заяви Мюмюн.

Има пряка връзка между уволнението на заместник-председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Иван Драшков и самоубийството на Ахмед Емин, началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това обяви пред БНР депутатът от ДСБ Асен Агов.

Според него покойният Емин е бил човекът, който е движил черните каси на ДПС, както и че смъртта му е свързана със събитията в ДАНС.

Асен Агов заяви, че изчезналото дело „Лиани“ трябва да бъде представено във вътрешната комисия в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

преди 15 години

До всички турци живеещи в Бг,Вие сте едно арогантно и страхливо племе.Вас дори не ви признават и самите турци от Турция.Бъдете благодарни, че живеете в една страна с красива природа иначе щеше да живеете в прахоляци и мръсотия в азиатската Ви родина.

66

преди 15 години

61 bat B O I K O ste pokaje na celya svyat za kakvo stava duma.za tova sega e tih

65

riazan fes

преди 15 години

Abe Dogane otkaji se da stane6 car na balgarite. Razdeli tazi Balgariya na avtonomni oblasti nie pak ste te izberem car na nasite avtonomni oblasti. Ostavi na tezi balgari Sofiya i okolo Sofiya drugoio da go upravliavame nie turcite.

fallback