Националистите нямат никакво намерение да правят промени на протестния лагер пред президентството. Снимка: Булфото
fallback

Волен Сидеров призовава кмета на София Бойко Борисов най-накрая да се определи опозиционер ли е, или предпочита да бъде инструмент в ръцете на управляващите от БСП. Това съобщиха за Dnes.bg от пресцентъра на партията.

Лидерът на „Атака“ се срещна със заместник-кмета по "Координация, контрол, обществен ред и сигурност" в Столичната община Юлия Ненкова.

На срещата Сидеров е узнал, че писмото до „Атака“, в което се настоява да се намали озвучаването на постоянния протест на партията пред президентството, е изпратено до националистите по лично нареждане на Бойко Борисов.

Причината за сигнала до „Атака“ са постъпили оплаквания в Столичната община от президента Георги Първанов, началника на кабинета му - генерал Никола Колев, и депутата от „Коалиция за България“ Георги Божилов.

В Столичната община са получени общо 5-6 писма по електронната поща с оплаквания заради озвучаването на протестния лагер на „Атака“, уточниха от пресцентъра на партията.

Националистите са категорични, че нямат никакво намерение да правят промени на постоянния протестен лагер пред президентството.

По-късно във четвъртък от пресцентъра на Столичната община разпространиха и следното изявление на Бойко Борисов:

"Както не се поддадох на натиска от президентството да спра протестните действия на "Атака", така няма да се поддам и на натиска на Волен Сидеров да толерирам нарушаването на обществения ред и смущаването на работата на институциите".

Бойко Борисов отбелязва, че като кмет на Столична община е длъжен да съблюдава спазването на обществения ред на нейната територия.

По думите му в историята на България няма по-дълго разрешение за провеждане на опозиционен протест.

"Ще използвам възможността да напомня на г-н Сидеров, че точно с гласовете на общинските съветници от "Атака" беше свален председателят на Общинския съвет в Пловдив Йордан Кюмюрджиев и управлението на града беше предадено в ръцете на БСП", допълва Бойко Борисов.

В съобщението се посочва, че "Атака" провежда протестите си пред Археологическия музей от 28 юли тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

gandoni

преди 15 години

с твоето хахахаха , и атака не ще те измъкне от батака - всяка *** обича калта...

64

преди 15 години

АТАКА В БАТАКА хахахахахахахахахахахха

63

BG

преди 15 години

"Волен Сидеров припомни, че преди 2 г. на кмета не му пречеше воят от софийската джамия и тогава той посрещна с мълчание протестите на националистите. Явно е, че дейността на АТАКА изнервя управляващите от БСП заради постоянно падащият им рейтинг, уточни националистът. "цитат от в. АТАКА

fallback