Снимка: БГНЕС
fallback

Ивайло Калфин не се страхува да бъде подслушван, ако това е законно.

Външният министър и вицепремиер смята, че един от най-важните проблеми, които има България в борбата с организираната престъпност, е именно изтичането на информация и в медиите.

Министърът даде пример с германските служби: “Ако някой се беше обадил на Коце Маца, че ще го арестуват в Солун, той едва ли би отишъл там. Но така действат германците”.

По-рано и Румен Овчаров обяви публично, че не се притеснява, ако бъде подслушван.

Що се отнася до финансовата криза, министърът е убеден, че тя няма да подмине и България.

Това е основна тема в САЩ и в нейната предизборна кампания - уточни Калфин. Целият свят ще бъде засегнат от кризата заради отворената ни икономика.

В България това вече се вижда в поскъпването на кредитите. “Ние не сме засегнати толкова заради това, че ни е развит достатъчно финансовият пазар - уточни Калфин. - У нас например не се търгува с фючърси, освен това у нас няма „горещи“ пари”.

Ивайло Калфин подчерта и важността на бюджетния излишък: „Не дай си боже, се случи нещо като в Америка, държавата ще бъде насреща“, подчерта външният министър.

Стана ясно, че България все още не е изпълнила критериите на правителството на САЩ по повод отпадането на визи за българите.

Страната ни не е спазила и другото изискване – в паспортите да бъдат въведени биометрични данни. Причината за забавянето е провалилият се търг за изготвянето на паспортите с биометрични данни поради недобрата документация, представена от кандидатстващите чужди фирми.

Все още България плаща един от най-евтиния газ, подчерта Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

rumen221

преди 15 години

Упорито ни внушават, че информацията изтичала от службите..., обаче по всичко изглежда, че информация изтича от тези които ползват информацията... ,а най-вероятно те и мафията са едно и също нещо. С изказването си Калфин ,всъщност, се дистанцира от колегите си министри.....

15

вальо

преди 15 години

много грозно изказване, искат да ни накарат да вярваме, че да те подслушват е нормално.. еми не е! мразим шпьони!

14

до 3

преди 15 години

Били сме сваляли бай Тошо!?Ми не е вярно!Него си го свалиха неговите,пък ние възторжено рипахме и пеехме"Камъните падат"и "Последен валс"!А,и оная за мишлетата!Тъй беше!

fallback