Борислав Българинов. Снимка: БГНЕС
fallback

Разработката „Галерия“, в която фигурират имената на над 50 журналисти, е започнала около побоя над Огнян Стефанов, каза по бТВ тази сутрин депутатът от БНС Борислав Българинов. Той изтъкна, че в тази разработка няма „някакви сериозни данни за журналисти".

Имаше разпечатки от телефонни разговори и други факти, които бяха събрани. Но важното е, че са събирани факти срещу журналисти и политици, без да има основание за това“, подчерта Българинов.

Той предположи, че побоят над Огнян Стефанов е бил основание да започне такава проверка срещу журналисти и депутати.

Българинов каза, че в ДАНС са обяснили, че тази разработка се извършва от ГДБОП.

„Тя не е започнала с цел събиране на информация за побоя или за други факти, свързани с престъпление. Боят е бил само повод за начало на разработката. Информацията е била събирана, за да може в един момент да се изнудват политици и журналисти“, заяви депутатът от БНС.

Той изтъкна, че в „Галерия“ има „компрометиращи факти и за журналисти, и за политици, и за много хора. Става дума за събиране на всякакъв род информация – и за личния, и за професионалния живот“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

AZ

преди 15 години

Толкова си *** и неграмотен, че най-вероятно образованието ти е наистина виЗше, а логиката и изводите в писанията ти са забавни, особено това за връзката между интелекта и дипломите, смЕх голям, свещена простота...

24

преди 15 години

Прав си приятелю за парите - малко са им, нямат дори за пищови и слушалки като хората, само за едни чукове им стигнаха....

23

X

преди 15 години

Основното предназначение на една служба за сигурност е да пази интересите на страната, за която работи и то със всички средства, затова й се дава огромен ресурс - от слушалки до стотици методи за физическо ликвидиране, както сме гледали във филмите за 007. Така, че контролът е много сложен. Как може да бъде контролиран, някой, който във всеки момент може да реши контролиращия да получи инфаркт? Мисля, че службите са страшно зло, но без него не може. И все пак, може да има форма на контрол. Това са военни структури и се подчиняват на правилници. Трябва да се следи разпределението на ресурса спрямо задачите. Например, службите, които работят на българска територия не е необходимо да разполагат с полоний, а е достатъчно да имат пищови и слушалки. Външните служби могат да разполат с полоний, но да са нужни няколко подписа, за да го получат и т.н. Иначе се получава, че българският промишлен шпионаж може да окраде някой българин, после да му сипе тежки метали в кафето и да се наложи ония с белите престилки да го гонят из храстите, където се крие, след което фирмата на братовчеда да аутсорсва за Google, например.

fallback