Снимка: БГНЕС
fallback

В проекторешение ДСБ предложи органите на националната сигурност заедно с европейските институции да предприемат действия за неутрализиране на политическата корупция.

Тъмносините настояват парламентът да обяви политическата корупция за заплаха за националната сигурност на България, тъй като й нанася големи вреди.

Според лидера на ДСБ Иван Костов, в обхвата на проекторешението трябва да влизат лицата от политическите кабинети, управляващи държавните ведомства, както и лицата от висшата администрация, назначавани по политически път от премиера.

В обхвата на решението според Костов трябва да влизат и политическите партии, тяхната организация и начинът за тяхната издръжка.

На трето място според ДСБ трябва да се включат и т.нар. обръчи от фирми около партиите.

Според Костов са необходими много по-строги наказания за политическа корупция в Наказателния кодекс.

"Много по-тежките наказания ще направят много по-малка склонността да се корумпират лица от политическите партии", посочи той.

Според ДСБ комисията "Корупция" в политиката трябва да получи правомощия да предписва освобождаване от длъжност на ръководители на ведомства или висши служители, когато има съмнение, че са корумпирани.

До момента парламентарните групи на БНС, на "Атака", на ОДС и на БНД заявиха, че ще подкрепят проекторешението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

преди 15 години

Българите никога не сме знаели на кой да дадем власт...След време в учебниците ще пише че е имало човек който е можел да изведе Б-я ,но народа е бил незрял и е позволил на шайка престъпници наречена БСп ,или *** да ограбят държавата..А човекът който е могъл да се справи с тях се е казвал ИВАН КОСТОВ...

30

заралията

преди 15 години

Агитаторите пак се разпищяха!:-)))

29

ЛОГОС

преди 15 години

ЩЕ ,няма смисъл да плюеш ,,апатията" на Българският народ. Нвремето когато още не знаех дали разработваните от мен структури въобще Ще заработят приложих на Българска територия разработената от Махатма Ганди структура на ,,пасивната съпротива" която вече беше доказала ефективността си на територията на Индия.Оттам и тази ,,апатия" която сега наблюдаваме.Делфинчо, добър си - кажи какво ще правим със Златната рибка, оная дето изпълнявала по 3/три/ желания. Аз съм й направил upgrade и сега изпълнява безброй желания.Тя също е Аквариумна и съществува наистина под това име сред аквариумните РИБКИ.

fallback