Снимка: БГНЕС
fallback

"Сумата от 94 милиона лева за СРС не е грандиозна", каза бившият вътрешен министър и депутат от левицата Румен Петков.

Така той коментира оповестената от председателя на вътрешната комисия Минчо Спасов сума, която била използвана за подслушване.

Според Петков парите влизали във фонд работна заплата и "по никакъв начин не биха могли да бъдат прикачени към подслушване или подобен род действия", категоричен бе той.

По думите му в сумата влизат и покупката на техника, консумативи, ремонт на сгради и съоръжения.

"По мое предположение около 60% от средствата нямат нищо общо с подслушването", каза Петков.

Бившият МВР-шеф Румен беше категоричен, че няма разлика в броя на подслушванията през последните десет години и не може да се твърди, че е имало повсеместно подслушване. 

"Ако бяха спирани СРС-та днес щеше да се твърди, че бившият вътрешен министър е спирал използването им, с което e подкрепял организираната престъпност", заяви Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

преди 15 години

Браво Гаро Още има мислещи хора

18

hah

преди 15 години

Ей, Днес.бг, още дълго ще си останете на дъното по рейтинг с тия жалки опити да направите от мухата слон. Защо не пуснете разбивка на разходите, а отново карате по стара схема "Човек ухапа куче!". Колко пари са били за заплати, а? Тия хора от глад ли да умират? Докато има "журналисти" като вас, корупцията ще се шири. Без нормални доходи във вътрешните работи единствено сивата икономика просперира.Вие независима медия ли сте? До кога ще се прецаквате един друг за по 50 лева?

17

преди 15 години

Ха-ха-ха-ха...Ей, пич, адски просто парче си да знаеш. Ми то като всички от Герб, Атака и ДСБ са по затворите, а ти явно не искаш да имаш нищо общо с тези хора и си от БСП, то кажи ми, драги ДРУГАРЮ, ти чий го дървиш по затвори и арести..*** и тъпия комунист си , честно...:)))

fallback