Снимка: БГНЕС
fallback

“Има общини, които са изразили готовност да приемат част от балите от столичния боклук” заяви пред Дарик радио премиерът Сергей Станишев.

Премиерът каза това по време на провеждащия се Областен събор на пловдивската организация на БСП, в местността „Копривките”, известна като „малката Бузлуджа”.

Все пак Станишев не поясни кои точно са тези общини: „Няма да ви кажа, защото и при предишния опит на правителството да реши проблема, създаден от некадърниците в Столичната община, те правят контра-опит да провалят предлагането решение”.

Премиерът сподели, че недоволството със справянето на проблема с боклука идвало и от чужди инвеститори, които проявявали интерес към изграждането на екозавод в София.

С тези думи Сергей Станишев препоръча на репортерите да направят проучване: “Защо управата на столицата не иска да реши проблема с боклука”.

На свой ред столичният кмет Бойко Борисов съобщи: “Неадекватно е поведението на премиера, който заявява, че Столична община е незаинтересована от изграждането на завод за отпадъци”

Борисов отбеляза, че Столична община е изготвила всички необходими документи, подготвящи строителството на завода за боклук.

„Ако бяха променили закона по посока ускоряване на процедурите, вече трябваше да има завод“, каза Борисов. „Не му прави чест на премиера и нека каже, къде другаде в България има изграден завод за отпадъци“.

Що се отнася до издазването на премиера, че други общини са готови да поемат софийския боклук, кмета отговори, че правителството още не е изпълнило обещанията си към община Пловдив, която приемаше софийските бали.

„Те умишлено не пускат законите, за да ускорят процедурите, докато самият министър на екологията заяви, че София е направила всичко необходимо за започване строителството на завод за боклука“, подчерта Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Един от всички

преди 15 години

съм принуден да говоря глупости, което не е в стила ми. Малко е да напиша, че начело с тебе всички там тройни, двойни и т.н. сте *** и нахални тапигьози. Отивайте си, махайте се и не петнете България пред света, *** такива. Ти Гейчо своя собствен живот не можеш да управляваш, че не се знаеш българин ли си или руснак, ерген или самотник, че си седнал да управляваш държава. Къде си работил, какво си произвел, посочи едно нещо, което си свършил. Че и отгоре на всичко едно дете няма кой да ти направи, защото явно сам не можеш. Ако вие управляващите само един ден прочетете какво се пише за вас във форумите ще се заврете в миша дупка и няма да си покажете крадливите физиономии. Жалки крадливи влечуги. Не разбрахте ли, че не можете да управлявате, а само крадете. Тези проверки от данъчните трябва да започнат от вашите хотели, апартаменти, къщи, коли и т.н. и т.н.Самозабравихте се, че и имате смелост да отправяте критики. Ако имате малко мозък в главите си ще замълчите и ще се засрамите. Ненормалници такива, че и хората ще направите такива. Огледайте се кой остана в тази държава. Млади, умни хора заминаха, в т.ч. и вашите деца/за тях не знам колко са умни/. Тези, които останаха тук умират по на 50-60 г. Деца не се раждат, защото бабите, които останаха вече не могат. Мръсни и *** *** колкото искаш. И това ми било държава с име България.

30

преди 15 години

До кога ще ни управляват руснаци и турци...

29

Galena

преди 15 години

A nqma li jelae6ti i teb da priberat i cqlata papla4 pokrai teb?

fallback