Снимка: БГНЕС
fallback

ДСБ, СДС и ГЕРБ са внесли в обща сметка по 5 000 лева, които ще се използват в кампанията срещу управляващата коалиция.

"Аз съм европеец" стартира на 6 септември в цялата страна с 500 хиляди "заповеди" за уволнение на правителството.

Районните организации на партиите членки на ЕНП вече са подали искания за предоставяне на местата, където ще се намира подписката.

Основният символ на кампанията ще е писалката, с която всеки желаещ ще може да сложи параф под заповедта за уволнение на Станишев и компания.

"Заповедта за уволнение" е на основание "корупция, некомпетентност и провал на членството на България в Европейския съюз", пише в документа.

Логото на кампанията "Аз съм европеец" е изписано със старобългарско главно "А", което говорело за самосъзнанието на българина за националната му идентичност и същевременно за равнопоставеност с европейските граждани.

Зам.-шефът на тъмносините Петър Москов обяви, че подписката няма юридическа стойност, а морална и политическа.

Според него обаче тя трябва да е достатъчна, за да си тръгне  "азиатско-ориенталското правителство".

"Какъв триумвират, какви глупости!" - така Петър Москов коментира казаното по-рано днес от премиера Станишев, че ДСБ, "Атака" и ГЕРБ правят един "разрушителен анти-български триумвират".

Зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова пък определи решението на правителството за компенсиране на доходите на най-бедните български семейства със 100 лева като "организирано купуване на гласове".

"Осигуряването на безплатна почивка на партиен принцип и раздаването на помощи е чисто комунистическо действие", изтъкна Михайлова.

Тя подчерта, че това е реакцията на управляващите към обединените действия на опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

anonimen

преди 15 години

МНОГО ДОБРА НОВИНА:ДНЕС 17.09.2008Г."СВАЛИХА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ" ЗА СЪЖАЛЕНИЕ САМО ЧЕ НЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО А ОТ НЕЗАКОННО ПОСТРОЕНИЯ ЛИФТ КОЙТО ТОЙ ИСКАЛ ДА УЗАКОНИ.НО НЕМА ЛОШО , АКО ПРИЕМЕМ, ЧЕ С ТОВА ЗАПОЧВАТ СУХИТЕ ТРЕНИРОВКИ НА ПРЕМИЕРА ПО СВАЛЯНЕТО МУ И ДА МУ ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ В ТЕЗИ НАЧИНАНИЯ!

73

Hristo

преди 15 години

Не само правителството трябва да се отвее, в това е проблема, навсякъде е необходима много здрава вихрушка, защото агентите на ДС са се намърдали навсякъде. Така се оказа, засъжаление преди със СДС, сега същото се случва и с ГЕРБ, и тези които вярват че нещо ще направят само ще ги използват и ще си загубят времето да се занимават с темерути.

72

Ninka

преди 15 години

Искам един ден синът ми като порасне да бъде, по-добре положението в България, образование, реализация и по-спокоен живот. Бъдете живи и здрави, дано г-н Борисов помогне на Децата да растат безгрижно и щастливо детство. Успех на ГЕРБ, ДСБ, СДС.

fallback