Меглена Плугчиева. Снимка: БГНЕС
fallback

Има възможност служителите на Националната следствена служба /НСС/ да се включат в работата по борбата с измамите.

Това съобщи вицепремиерът Меглена Плугчиева, след като изпрати директорът на ОЛАФ Франц-Херман Брюнер.

По думите й, тази възможност е била обсъждана по време на днешната среща на главния прокурор Борис Велчев и директора на европейската служба за борба с измамите.

„Има 500 следователи, чиито капацитет и добър опит, както и техният потенциал, може да се използва в борбата с измамите. Предстои анализ и обсъждане на възможностите това да се случи“, каза още Плугчиева.

Според нея, пръв положителен резултат от визитата на Брюнер у нас ще бъде все по-активното сътрудничество между ДАНС и ОЛАФ.

Плугчиева посочи, че е много важна и договорката за въвеждане на система за обучение на администрацията, така че служителите в нея да могат да предотвратяват измами.

Вицепремиерът добави, че в понеделник стартира нова мисия, която ще проверява програма САПАРД.

Прокуратурата е поела ангажимент в най-кратки срокове да се произнесе по разследванията, предизвикани от ОЛАФ.

Брюнер се е съгласил борба с измамите да се осъществява с настоящите структури в държавата, т.е. не се очакват фундаментални промени в администрацията.

„В края на ноември или в началото на декември отново ще имам среща с Брюнер, за да видим резултатите от съвместната ни работа през периода август-ноември“, каза Плугчиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

BG

преди 15 години

Според мен целта не е да се пресекат схемите на кражби а да се научат нашите хора да се КРАДЕ ПО-ДОБРЕ. Иначе какво пречеше да се свърши работа по-добре още преди това. Нима нямаше предупреждение за нарушения и сигнали за корупция. Хора СЪБУДЕТЕ СЕ . Комунистите нямат за цел да се свърши работа ТЕ ИМАТ ЗА ЦЕЛ ДА СЕ ПРОДЪЛЖИ С КРАДЕНЕТО. ТОВА ВИНАГИ Е БИЛО ЗА ТЯХ ГЛАВНА ЦЕЛ И ВСИЧКИ ВОПЛИ ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ СА ПРИКРИТИЕ ЗА ТЕХНИТЕ КРАЖБИ.

13

AVE

преди 15 години

и какво сега, пак къртици са вкарали да пеят на крадците и мутрите...бааааааах маааааааааму няма оправия еиии

12

Milena

преди 15 години

В нашата странна държава има една служба, дето легално нищо не трябва да работа - НСлСл. Просто не посмяха да я закрият, защото я има в Конституцията, но пък иззеха всичките й правомощия. И, блазя им на следователите там, без нищо да работят, вземат по около 2000 лева заплата, защото службата им е на много гадно място и тези парици са компенсация за трудното придвижване в задръстванията по "Цариградско шосе" и по "Г. М. Димитров".Но това е Република България, в нея всичко е възможно - държавата да плаща високи заплати на хора, които нямат работа, да създава все нови и нови административни структури, без да закрива или поне реорганизира съществуващите, и да се лее океан от държавни, т. е. бюджетни, т. е. наши пари, към стотици знайни и незнайни агенции и комисии, а ние си мълчим ли, мълчим.И ето сега, най-сетне, някой ще наруши спокойствието на НСлСл и може би ще им създаде известни неудобства, подавайки им няколко случая, колкото да има с какво да се отчитат пред ОЛАФ, че са предприели някакви козметични действия за борба с измамите.Прах в очите, дами и господа, но ние това го гледаме вече две десетилетия и толкова сме обръгнали, че дори не реагираме.

fallback