Брюнер и Орешарски. Снимка: БГНЕС
fallback

Генералният директор на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ Франц Херман Брюнер очаква по-добър контрол от страна на държавата при усвояването на еврофондовете.

Това каза той след срещата си с финансовия министър Пламен Орешарски.

"Обсъдихме бъдещата си работа - какво трябва да бъде направено, за да се преодолеят проблемите, които имахме в миналото и да се предотвратят бъдещи незаконни дейности с европейските фондове", каза Брюнер.

"Не трябва да очакваме всичко да бъде перфектно, но е важно да вървим в правилната посока, за да разрешим проблемите", добави генералният директор на ОЛАФ.

Той подчерта, че най-добрия начин за превенция е чрез комуникация между институциите.  

Досега над 1300 служители са преминали през обучение със служители от ОЛАФ за разкриване на нередности, свързани с усвояването на еврофондовете.

Финансовият министър отбеляза, че към неговото министерство  няма отправени конкретни критики, а трябва да се подобри общата комуникация.

"България въобще не е в първата половина на класацията за страни с големи финансови престъпления", отбеляза Орешарски.

Орешарски информирал Брюнер, че вече са проведени няколко съвместни срещи между МФ, МВР и прокуратурата, чиято цел е била подобряване на комуникацията и взаимодействието между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

писна ми!

преди 15 години

Орешарски, душо кукурузена, то и от теб има по-зле, ама ти драпаш нагоре, нали? Къде през СДС, къде през МУТРЕСЕ, къде през БСП - ама нагоре! Да щеше и за държавицата ми да мислиш като за себе си, ама не - вашата си СЕДЕНКА не подканяш да се РАЗТУРВА...

32

komisarq

преди 15 години

А бе като не ви изнася - гласувайте !!!! Аз гласувах за БСП и не ме е срам от това. Това, че изборът на хората за миналите парламентарни избори е бил такъв никой не го оспорва. Стига сте дрънкали за комунисти и т.н. те такива не останаха живи. Незнам как не ви писна за всичко тях да ги обвинявяте а светецът Костов, Желю Желев (който ОЗАКОНИ ДПС) те не са виновни, те са винаги невинни.Той и Бат'Бойко и той никога не е виновен, винаги прехвърля отговорността и вината на други..... Някои поне си признават, дори и с глупави извинения....Всички са маскари.

31

chiva

преди 15 години

Долни лицемери. Каква по-голяма финансова измама има от това да събираш членски внос, такси, глоби и т.н. от една бедна държава като България. Но измамната финансова машина ЕС този рекет си го е узаконила. И какво по-лошо от това да ти наложат ограничения и забрани(АЕЦ и Регламент 911 на ЕП и ТАРИК). Нашата страна не може свободно да търгува със страни от третия свят, без да спазва определените в ТАРИК ставки общи и конвенционални мита. Това е един перфектен, ювелирен икономически шантаж. И още - имаме ли суверенитет при вземане на вънхшно-политически решения?? Не! Суверенитета е изнесен към Брюксел. Говорит Брюксел и точка!!! И така, както се казва в една реклама"аз не разбирам черен квадрат" така и "аз не разбирам този съюз"

fallback