Снимка: БГНЕС
fallback

"Каузата на ГЕРБ е да извади ДПС от властта", заявява в интервю за вестник "Труд" кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

На въпрос на дали иска да извади ДПС от властта, Борисов отговаря: Категорично! Това е каузата на ГЕРБ! Само това има значение за моето стоене в политиката – да извадя Доган от властта. Да отиде в опозиция, да видим тогава как ще се храни с обръчите си", казва Борисов.

Софийският градоначалник смята ДПС за противник, защото е "етническа партия".

"Преди две седмици бях на събора в Делиормана и видях как депутатите от ДПС си говорят там с хората само на турски. Друга реч не чух. България я няма в Делиормана! Няма я разберете!", споделя Борисов и добавя, че "ако Станишев не го знае това и службите не му докладват, съжалявам за него", казва кметът.

Бойко Борисов е убеден, че в Делиормана е "заложен тежък конфликт в бъдеще".

Попитан дали ще прави чистки на етнически принцип, Борисов контрира: Сега те в момента какво правят? Чистка срещу нас. Идете в Кърджали да видите колко българи има в управата. Турците са 80-90% и мачкат българите в смесените райони. Защо БСП търпи това? Защото е в коалиция с Доган. Ами това е вредно за България", завършва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

231

Йордан

преди 12 години

Все още ли сте на това мнение, Стелче? След 3 години как виждате нещата? хахаха

230

hard

преди 15 години

Свилене,аз не съм софиянец,а съм от най-градския и най-европейския град на България.Позна! Това е Русе!Та и от не знам коя си галактика да си доведете кмет на София ще бъде все този батак,защото София беше приличен град докато жителите му бяха около 450 хиляди.Разликата до сегашната бройка са ***,прости,некултурни, безинтелигентни,нахални и некадърни *** и шопи.Е,такава *** как се управлява ?Иначе започнах да симпатизирам на Бойко откакто заяви,че ще управлява с десните партии.България е имала двама свестни министър-председатели: Стефан Стамболов и Иван Костов!

229

преди 15 години

Ясно е че всеки нормален българин християнин или мюсюлманин му е писнало от ниско интелигентния Доган. него завалията ще го махнат ама кой ще пипне кукловодите а ? Никой... От мненията ви разбирам че ГЕРБ нема да управляват само, а с кого ??

fallback