Снимка: БГНЕС
fallback

"Шестият вот на недоверие мина, но това не значи, че като управляващи трябва да се успокоим", заявява лидерът на ДПС Ахмед Доган в интервю за вестник "Труд".

Следващите 4-5 месеца ще бъдат особено тежки за правителството, подчертава Доган.

"За първи път в рамките на този мандат аз не съм спокоен, на моменти дори изпитвам тревожност", обяснява лидерът на ДПС.

По думите му причините са дълбоки:

- Този вот е провокиран от евродоклада. За първи път имаме сканираща оценка от ЕК и тя е сурова. Независимо от различните интерпретации на евродоклада истината е една - той представя изключително критичната нагласа на ЕК към нашата действителност по отношение спазване на правила и процедури, на критерии и формати, които взимат решения, категоричен е Доган.

- Ние показахме пред чиновниците на ЕК отсъствие на такива санкциониращи действия, комбинирани с възможност за автокорекции и самоконтрол. Ние все още не разбираме, че не техния език изискването "коригиращи действия" означава промяна на структурата, на кадровия състав, предефиниране на функциите на даден орган и нов режим на работа.

На въпрос защо си отиде от правителството Нихат Кабил, Доган отговаря, че се абстрахира от принципите за несправяне или за злоупотреба.

"Дори и те да отсъстват, има трети особено важен принцип - да си адекватен, да си на равнището на компетентността, която изисква постът, в случая зададените параметри от ЕК", категоричен е той.

Според Доган популистките квалификации за мафиотизиране на страната, изказани от лидера на ДСБ Иван Костов уронват престижа на страната.

"Ако има проблем, който действително е болезнен и тревожен, това е сринатият имидж и репутация на страната в западното съзнание", категоричен е той.

По повод на Бойко Борисов лидерът на ДПС заявява, че " Борисов е родено командирче, той е другото "Аз" на Костов.

"Двамата са равностойни в егоизма, суетата и самовлюбеността си. Но най-впечатляваща е приликата в диктаторските им маниери", допълва той.

Лидерът на ДПС подчертава, че не го притесняват предсрочните избори, притеснява го нагласата за конфронтация в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

152

малкият ужасен тасма

преди 15 години

да щеше сигурно да му го оближеш след като оправи дъщерите ти една след друга а и на сина ти за десерт скочи.на излизане ще го бутне на жена ти отзад щото освен да свириш за друго не ставаш.айде честито...

151

малкият ужасен тасма

преди 15 години

да щеше сигурно да му го оближеш след като оправи дъщерите ти една след друга а и на сина ти за десерт скочи.на излизане ще го бутне на жена ти отзад щото освен да свириш за друго не ставаш.айде честито...

150

KUBI

преди 15 години

ТОЙ Е НАЙ ВЕЛИКИЯ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ НАЙ МАЛКО ПРЕМИЕР ПОНЕ ЩЕ МАХНЕМ НАЙ МАЛКО ЮЖНАТА НИ ГРАНИЦА.ТО И БЕЗ ТОВА ВЪВ ВСЯКО МИНИСТЕРСТВО ПО КОРИДОРИТЕ СЕ ГОВОРИ НА ЕЗИКА НА ОСМАНКАТА ИМПЕРИЯ

fallback