На 16 юни, в студиото на Нова телевизия, Бойко Борисов собственоръчно написа и подписа, че ГЕРБ няма да прави коалиция с БСП и ДПС. Снимка: БГНЕС
fallback

„В България цари азиатско-ориенталско управление и ние трябва да сложим край на това“.

Това заяви на пресконференция в Бургас Цветан Цветанов, лидер на ГЕРБ.

„Това е първата по рода си среща между партиите, членове на Европейската народна партия /ЕНП/, които са готови заедно, със съвместни усилия, да свалят сегашното правителство.

Към ГЕРБ и ДСБ ще се присъедини и СДС“, заяви Цветанов.

В близките дни щял да бъде организиран и подготвен бойкот срещу сегашното правителство.

Ще има и национален щаб, от който ще се координират конкретните действия срещу падането на правителството.

По думите на д-р Петър Москов, зам. председател на ДСБ и оглавяващ предизборния щаб на партията, ДСБ и другите партии- членове на ЕНП определят управлението на Тройната коалиция като провал на членството на България в ЕС.

„Живеем в азиатско, непрозрачно, корумпирано управление“, каза той по-рано днес в ефира на БНР.

„България променя пътя си. Не бих искал да гледам на нашите разговори с другите партии като на договорки, тези срещи са надпартийни, защото гасим пожара, който е в държавата“, допълни той метафорично.

„Не искам да живея в държава, която има емблема „провал“,допълни Москов.

„В ДСБ няма противоречие за формиране на алтернатива на това управление – това е ценност от национално значение“, уточни Москов по повод на въпрос за предишни изявления на лидери на ДСБ срещу Бойко Борисов, Софиянски и други .

„Единственото страшно е управлението на Тройната коалиция“, допълни д-р Петър Москов.

„Това, което се случва в държавата, е над Бойко Борисов, над Иван Костов, над д-р Николай Михайлов. Искаме да покажем на обществото, че има алтернатива за друго бъдеще“, каза още зам.-председателят на ДСБ.

"Ние градим проевропейска алтернатива на това управление.

Не искам да живея в „държава, в която е проблем дали ще има ток и да ми казват да се радвам, че има ток“, изрази се образно председателят на предизборния щаб на ДСБ.

Според него е несериозно Сергей Станишев да декларира, че ще се кандидатира за втори мандат.

„Това е наглост, след като искаш да изместиш пътя, поет от България преди 18 години“, заяви Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

АНГЕЛ

преди 15 години

ХА-ХА, ОТ БОЙКО ЛЪХАЛ ФИНЕС - ИСКРЕНО МЕ РАЗСМЯ. АЗ МИСЛЯ ЧЕ ОТ НЕГО НЕ ЛЪХА АБСОЛЮТНО НИЩО, ЗАЩОТО ОТ ЕДИН ПРАЗЕН, ГЛУПОВАТ И НЕВЪЗПИТАН ЧОВЕК, ПРОСТО НЯМА КАКВО ДА ЛЪХА

68

J.

преди 15 години

Ще взема на тия избори да гласувам с валидна бюлетина... Доста хора са се пробудили и са се сетили кой стабилизира държавичката ни...Лека работа на всички!

67

преди 15 години

Стига с тоя Костов бе, съвсем ще отчаеш хората! Като идеш в магазина да си купиш риба, а ти пробутват стара умирисана скумрия купуваш ли я?

fallback