Снимка: Булфото
fallback

"Не мисля, че опозицията разчита сериозно чрез вота да свали правителството", обяви за Dnes.bg председателят на ПГ на "Коалиция за България" Ангел Найденов.

В деня на гласуването на шестия вот на недоверие към кабинета "Станишев", червеният депутат бе категоричен, че вотът няма да мине, защото опозицията не е в състояние да очертае алтернатива на това управление.

"Този вот е пореден и неуспешен, заради абсолютно несъстоятелните мотиви на опозицията, опровергани от двата Доклада на ЕК", каза още той.

Шефът на червените парламентаристи бе категоричен, че управляващите са достатъчно консолидирани, за да отхвърлят вота.

"Убеден съм, че позицията и на трите парламентарни групи /БСП, НДСВ и ДПС - бел. ред/ ще бъде в посока на подкрепа на правителството и съответно на отхвърляне на вота на недоверие".

А разнобой в НДСВ?

"Не мога обаче да гадая какво е отношението на всеки един член на ПГ на НДСВ", отговори Найденов.

Бившият външен министър Надежда Михайлова обори тезата на червения депутат, че вотът е пореден.

Според нея той е уникален, защото обвиненията в корупция, в конфликт на интереси и измами, са потвърдени и от Брюксел.

"Вотовете на недоверие не са каприз от страна на опозицията, а форма, чрез която опозицията се стреми да има публичен дебат, за да се поема отговорност от управляващите за несвършена работа. Този вот не е поредният, тъй като той е вот за цялостната политика на правителството, която доведе до  отрицателен Доклад на ЕК за България", каза тя.

Михайлова обяви пред Dnes.bg, че кредитът на доверие в кабинета "Станишев" е изчерпан. Не така мисли обаче колегата й от БСП Ангел Найденов.

"Правителството има кредит на доверие, което да му позволи да приключи мандата. И то да го приключи по начин, който да е полезен и за обществото, и за държавата. В много голяма степен и управлението, и резултатите са в посока на модернизация и на развитие на страната и на обществото", каза депутатът.

Найденов изрази съмнение, че опозицията на всяка цена е готова и единна, за да бутне кабинета и да поеме кормилото на властта.

"Тяхното разбиране е, че на всеки вот трябва да се гледа и като на форма на тяхната консолидация. Очевидно това е непродуктивно", допълни той.

"Продуктивно е", контрира Надежда Михайлова и призова опозицията да се обедини, за да може да спечели едни предсрочни избори.

Обединение, което според нея обаче не трябва да се случва на всяка цена.

"Опозицията е задължена да направи всичко възможно да даде шанс на България наистина да се възползва от европейското си членство. Трябва да се намери партньорството между политически партии, които имат сходни виждания за развитието на страната. Партиите, членки на ЕНП, трябва да потърсят партньорство в посока на създаването на ново алтернативно правителство след едни избори", завърши синият депутат.

заглавието е на редакцията
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

оппала

преди 15 години

Щом за теб Костов "е най-доказан",ми гласувай си за него!Къв ти е проблема!?

33

Накуру Мигутури

преди 15 години

'Бах ти неграмотника...... :-)))))))

32

Anton

преди 15 години

Kostov stava za trener,kafa biuk ama bosch.Glava golama ama pusta.Zarejda naroda s nigativi.No mojebi tozi teatir nee veche za nego.No i za stranata.Amojebi mu lipsva mechkata.

fallback