Снимка: БГНЕС
fallback

"Отговорността не е да се хвърля една торба обвинения, а да има постоянна конструктивна критика от страна на опозицията", каза вицепремиерът Меглена Плугчиева по време на обсъждането на шестия вот на недоверие срещу кабинета.

По думите й основна вина за негативния доклад на ЕК и за спрените плащания към България носи опозицията.
 
"Тук сте от 3,5 години и къде е вашият парламентарен контрол, чакате ЕК да ви върши работата", попита Плугчиева.

Вицепремиерката отбеляза, че в Германия е имала много по-голямо самочувствие заради хвалбите на европейските партньори, отколкото самочувствието, което има тук.

"Ако вие тук, които сте елитът на нацията, се нападате като на Женския пазар, как българският народ може да има самочувствие", заяви тя. 

Плугчиева посочи още, че не трябва само да се критикува, а да се види и положителното развитие от работата с еврофондовете.

"Когато бяха установени проблеми и грешки с използването на парите от фондовете, както и случаите на корупция, правителството взе мерки", добави тя.

"В управлението на страната има нужда от здрав разум, а не от емоции", коментира вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

groznoto

преди 15 години

И каде беше опозицията...празна зала....Каде беше лудия Волен Бойко...Много им дреме за нас ..Дайте да взимаме тоягите ида ги почваме...

71

novak

преди 15 години

единственото отбраната е нападението. дайте да нападнем пак парламента и всичко ще си дойде на място, страхливците няма да смеят и да си помислят, че могат да влязат в парламента.

70

преди 15 години

grumni se selqnko prosta

fallback