Снимка: БГНЕС
fallback

Неназован източник от ЕС, цитиран от Ройтерс, съобщи, че ЕК вероятно ще лиши следващата седмица България от около 500 милиона евро от средствата от еврофондовете.

На 23 юли Брюксел ще представи три доклада за проблемите на България и Румъния в областта на правосъдието, организираната престъпност и корупцията, както и за управлението на средствата от ЕС в двете страни.

Текстът на докладите се пази в тайна, дори от правителствата в София и Букурещ, но източник от ЕС, запознат със случая, съобщи, че мащабите на корупцията и пропуските в съдебната система ще бъдат изтъкнати и в двете страни, но само България вероятно ще загуби пари веднага.

Три категории средства, предоставени на София преди присъединяването - за земеделие, техническа помощ и строителство на пътища, които вече бяха спрени заради разследване на ОЛАФ, ще бъдат взети обратно, съобщи източникът.

"В България има сериозни, систематични проблеми. Ние ще потвърдим, че известни средства ще бъдат взети", съобщи източникът, пожелал анонимност.

Пред bTV говорителят на Европейската комисия Марк Грей нито потвърди, нито отрече тази информация.

"Комисията ще коментира тези въпроси на 23 юли, когато ние официално ще представим доклада. Единственото, което мога да кажа обаче е, че Ройтерс не разполага с надеждна вътрешна информация“, заяви той.

На въпрос как ще коментира цифрата, която е посочена от Ройтерс, от 500 милиона евро, Грей отново повтори: „Току що ви казах, това не са данните, за които аз знам“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Marga

преди 15 години

Напълно съм съгласна с 18, нас ни оправя само тояга, а политиците затвор няма друг начин. Толкова са нагли, че нямам думи. Толкова лошо и крадливо управление не сме имали какво ще става, лоша работа остава да ни изритат да не ни допускат в Шенгенската зона и край със свободата ще се върнат визите.

47

emigrant

преди 15 години

Скъпи сънародници - ТОВА Е ЕДИН БЯЛ ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ - не черен . Най накрая има кой да шамардоса нашите управници. Тези неща които в момента ги казва ЕС на България всъщност народа ги знае от години и крещи от години НО НАшИТЕ УПРАВНИЦИ ПРОСТО СА ГЛУХИ ЗА НАРОДА И СЕГА ЕС ИМ ГИ КАЗВА ТЕЗИ НЕщА С МЕГАФОН МЕГАФОН МЕГАФОН .....

46

БЪЛГАРИН

преди 15 години

нека европа спре всички пари.така триглавата ламя ще се се самоизяде.просто главите требва да падат една подир друга.първата глава едва се държи/НДСВ/, да и помогнем всички да падне.и ако ВМРО стане трета глава на ламята,то да хванем каракачанов и да го линчуваме.

fallback