Снимка: БГНЕС
fallback

"Това правителството нито е осигурявало, нито осигурява на когото и да е политически чадъри, нито в миналото, нито сега".

Това обяви министър-председателят Сергей Станишев, помолен да коментира доклада на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, в който президентът Първанов бе обвинен, че е получавал пари за кандидат-президентската си кампания от престъпен кръг от фирми.

"Не приемам квалификациите и атаките към президента, които прозвучаха от български политически партии по много некоректен начин", отбеляза премиерът.

По думите му, президентът е доказал чрез цялото си поведение своята коректност, в това число и прозрачността на цялата си кампания. 

"Президентската кампания беше една от най-прозрачните и открито водени, и не мисля, че държавният глава има някакви реални основания да се притеснява. Лошото е, че се раздават квалификации, които вредят на образа на България и понякога това сами си го създаваме и това е факт", заяви Станишев.

Премиерът отбеляза, че българското правителство разглежда ОЛАФ като партньор и търси начини за по-добра и ефективна съвместна работа.

"Проблеми с европейските фондове има във всяка страна от ЕС преди България да е била член на ЕС", заяви Станишев.

"Ние сме в процес на самообучение как да се работи максимално ефективно и прозрачно, и затова затрудненията не са изненада, въпросът е да ги отстраним по-бързо", каза той.

Според Станишев има известно истеризиране на нещата.

"Трябва да се работи последователно и да се постигат добри резултати", заяви той.

Той се обърна към медиите с препоръка да бъдат балансирани и обективни, и, акцентирайки върху нередностите, което е правилно, да не дискредитират цялата работа, която се върши от години.

"Смятам за много лоша, българска, порочна практика, кореспонденцията /епистоларна, бел. ред./ между институции от България и ЕС да се раздава от членове на Висшия съдебен съвет наляво и надясно, което очевидно е станало - това го няма в никоя европейска страна", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Neon Knight

преди 15 години

Малките *** и те.....

31

omega-3

преди 15 години

ima nachin i trqbva da go namerim i da amputirame tazi gangrena,imaite VQRA,HORA,NISHTO NE E ZAGUBENO,4OVEK E PO-SILEN OT SADBATA DO KATO NE SE PREDADE.

30

03

преди 15 години

Аз пък напуснах партията заради Ив.Николов и се моля на АЛЛАХ дано сложи край на това тегло или да си го прибере по-навреме...

fallback