Рано е да се каже кой е виновен. Снимка: БГНЕС
fallback

"В района на склада за боеприпаси в Челопечене все още има невзривени единици и 123 души работят по обезопасяването им.

От днес към тях се включва и робот от Германия", заяви министърът на отбраната Николай Цонев.

Цонев съобщи, че все още не е готов докладът на комисията, която проверява състоянието на военните складове в страната и още не може да се посочи конкретно лице, отговорно за инцидента край Челопечене.

"Не приех доклада, защото той е непълен и не ми дава достатъчно информация, за да взема решение", заяви Цонев.

"Има много сигнали за нередности при утилизацията още преди 2008 г.", каза още министърът и уточни, че материалите за тези сигнали се намират в Държавната агенция за национална сигурност.

"Ние поискахме тези материали от ДАНС и затова докладът за проверките във военните складове все още не е окомплектован и се забавя", каза министър Цонев.

Той уточни, че е удължил с още две седмици срока за подготовка на доклада.

"Още много документи трябва да бъдат прегледани, защото срокът на проверката е твърде голям от 2002 г. до сега", каза министърът.

Той съобщи, че фирмите, които са изкупували цветните метали от склада в Челопечене, са били не три, а шест, но направи уговорката, че все още е рано да бъдат обявени имената им.

Цонев беше категоричен, че още в петък хората ще могат да получат обезщетение за унищожената земеделска реколта в района на взривовете.

Военният министър е подготвил доклад, който е внесъл в Министерския съвет и очаква, че на заседанието си в четвъртък правителството ще гласува обезщетенията за жителите от района на взрива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Al

преди 15 години

Точно затова ти плащат само 500 лева, защото от един кратък текст нищо не разбра. Така пояснявам: имах предвид, че му се плаща на онзи да драска с цел провокация, намирисва най вече на "Атака".35 да беше изключил капс лок-а когато смени на латиница, тогава щеше да изглежда по-достоверно....

35

FESA

преди 15 години

MAHNO SI E PI4 OT KLASA,A VSI4KI DRUGI MEKERETA KOITO GO OPLYUVAT TUK,MOGAT DA SE NASLADYAT NA K....A MU

34

danakoplatec 500 lv/

преди 15 години

Mejdu drugoto , na mnozina ot spiswashtite tuk hora kato men im plashtat zaplatata...

fallback