Снимка: Булфото
fallback

Опозицията в Народното събрание иска оставката на министъра на извънредните ситуации и вицепремиер в правителството - Емел Етем.

Искането е заради проблемите, създадени в Челопечене от взрива в склада за боеприпаси, ненавременната й реакция и липсата на информация за инцидента.

"В такива ситуации трябва да се реагира до 10 минути след инцидента, като най-малко обществото трябва да бъде информирано къде какво се е случило и какви мерки да се вземат, за да не се допуснат последствия", каза депутатът от ДСБ Евгени Чачев.

Според него правителството за пореден път, като цяло, е показало, че няма адекватна реакция на кризисни ситуации.

"Няма държава, тя е абдикирала", каза Чачев и отбеляза, че мястото както на президента, така и на премиера не е да ги снимат на мястото на събитието, а да отидат в кризисния щаб и да поемат "на ръчно управление "ситуацията.

"Не смятам, че прибързано трябва да се иска оставката на който и да било министър", каза от своя страна зам.-председателят на ДПС Юнал Лютфи.

"Не знам аргументите и мотивите, с които ще се иска тази оставка", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

всички лъжат

преди 15 години

Всички в Парламента са обвързани, без значение дали са на власт или "в опозиция". То опозиция в Парламента няма. Тия трябва да бъдат изметени от там и партиите им никога повече да не идват на власт, защото ни съсипаха за 18 години. В България властта и т.нар."опозиция" е едно исъщо нещо. Тези, които са били на власт от 1990 г. насам не трябва повече никога да бъдат допускани до властта на всички нива. Нови хора и нови партии - неопетнени с кражби, корупция и клиентелизъм. Досегашните се провалиха напълно и разсипаха България

93

патриот

преди 15 години

Да си ходят всички в Парламента - управляващи и "опозиция". Разлика между тях няма абсолютно никаква. Само лъжат балъците. Трябва съвсем нови партии и нови хора. Тия ни лъжат вече 18 години.

92

преди 15 години

за какво ни е това министерсрств- на бедствия и аварии???? плащаме,а искат още

fallback