"Целта ми остава непроменена и това, което съм набелязал, ще го постигна. Разбира се, то зависи не само от мен, а и от всички вас, които сте с либерално мислене и споделяте либералните идеи", каза в Казанлък лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски.

Там той се срещна с кандидатите за общински съветници от листата на НДСВ, където предстоят избори за нов Общински съвет, след като предишните бяха касирани.

По думите му за крехката ни още демокрация е много важно да има центристко поведение, което внасяло равновесие в политиката.

"Много сме страдали от крайното мислене, каза още Сакскобургготски, но сега, когато България е в Европейския съюз, онова, което е допустимо в политиката, е минимално отклонение към лявото или дясното", каза още той.

По думите му НДСВ може да си извоюва още по-добро присъствие в обществените процеси, защото партията имала много качествени хора.

"Онова, което трябва да научим, обаче, е да работим заедно. Когато силни личности се обединят в екип, те могат да преодолеят всякакви предизвикателства", коментира още лидерът на НДСВ.

На срещата студентката Мария Рабошева поздрави лидера на НДСВ с думите: "Родила съм се на същия ден, в който сте се родил и вие, но 50 години по-късно. Пожелавам Ви, когато празнувам петдесетгодишнината си, да празнувате 100".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase