Снимка: Булфото
fallback

Българският президент Георги Първанов поиска в страната да бъде извършена радикална промяна на политическия модел.

"Необходима е радикална промяна на политическия модел, за да няма материални стимули за гласуване", заяви президентът Георги Първанов.

Според държавни глава необходими са законови промени, които да засегнат финансирането и самата регистрация на политическите партии.

Необходима е „радикална реформа на политическия модел в България – започвайки от начина на финансиране на партиите, през регистрацията на партиите, част от които съществуват само заради бизнеса, който съпътства тази дейност, и завършвайки с организирането на избирателната кампания", каза още Първанов.

Той още веднъж се обяви за промени и в избирателната система.

"Необходими са промени в избирателната система, за да могат избирателите да гласуват за хора, а не за абстрактни листи и което е още по-лошо - мотивирани материално", подчерта още Георги Първанов.

Изявлението на държавния глава става само ден след проведените на няколко места в страната частични местни избори.

По време на вота за общински съветници в Сандански бяха задържани петима души за 24 часа, които бяха обвинени в организиране на купуване на гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Даскалеску

преди 16 години

вознемирува ? Е па него со пари го избраха гюпците и турците , неговиот мюзевирин Сер гейот , педеру ньеден , пак со пари го избраха гюпците ......Кога ни даде газот на руснаците не плакаше , смееше се ...Што му фали( липсва-мак.лит.яз) во той момент , та црка ?

36

Toшо

преди 16 години

Псуваите го сега Гоцето *** , а на следващите избори си стойте у вас и не гласувайте . Пак *** и турците ще изберат управлението и после то , управлението , ще работи за тях. И това е нормално - който гласува , за него работи властта .

35

преди 16 години

Е, иска президента, ама няма! Мине - не-мине седмица и той опппа - ново 20 измисли! Вече съвсем се обезличи с дрънканиците си! Хората се чудят как да си платят тока и парното и да им останат пари за храна, той политическата система ще променя сега.... неуморният!Тая политическа система той я заложи, да й се радва сега!

fallback