Снимка: БГНЕС
fallback

Румен Петков сам се отказа от депутатския си имунитет.

Час преди това решение, главният прокурор внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на депутатския му имунитет.

Бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат от Коалиция за България посочи, че зад решението му стоят три мотива, но най-важният от тях е, че не е огласявал името на секретния сътрудник на ДАНС Алексей Петров.

Името на Алексей Петров бе осветено по време на скандала в МВР, когато стана известно, че той е присъствал на среща на Братя Галеви с Румен Петков в Дупница.

По-късно самият Петков обяви, че Алексей Петров е дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването, след което и на ДАНС.

Румен Петков подаде оставка на 13 април, неговото място зае Михаил Миков, който дотогава бе председател на парламентарната група на Коалиция за България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Дедо Либен

преди 15 години

Докторе, наследник на старо комунистическо семе. Като толкова ти харесва комунизма, защо не отидеш да живееш в Куба? Там даже им разрешиха да имат компютри, та пак ще може да пишеш във форумите. Ама няма да имаш време от опашките за захар и батерии с купони. Замини в някоя комунистическа обител и освободи от бремето тази изстрадала земя, която се налага да търпи такива отпадъци като теб.

38

ало ерудираният ДО

преди 15 години

Много празнуваш. КОЙ ще ни разсмива тази вечер със своите простотии .И да не забравиш да си платиш интернета от пенсийката в края на месеца ,че твоето име е хит по форумите .Дерзай дядка. Чакаме нещо ново от тебе.

37

Доню Донев

преди 15 години

Е ми днес е празник, хубав и дори велик празник, празнувах и може би още ще празнувам, така че нито приемам свински свинщини, нито предавам умни умности. Така че живот и здраве, друг път ще продължа.

fallback