Снимка: БГНЕС
fallback

МВР ще има 5 национални структури, които ще съответстват на функциите които изпълнява министерството, обяви министър Михаил Миков, след консултации с депутати от управляващата коалиция.

Структурите ще бъдат Криминална полиция, Охранителна полиция, Досъдебно производство, Гранична полиция и Пожарна безопасност.

"Според тези структури ще бъде определено ръководството на МВР", каза Миков.

По думите му дознанието става национална служба с възлова функция.

Миков обяви, че специалните разузнавателни средства ще се използват само в краен случай срещу организираната престъпност.

"Предвижда се някаква форма на заплащане на СРС-та, за да може заявителите им да знаят, че това е скъпо средство, което трябва да дава резултати", обясни Миков.

МВР-шефът смята, че техническите служби, които използват СРС-та трябва да са относително обособени на високо равнище вътре в МВР, с достатъчна автономност и с контрол от прокуратурата, съда и вътрешната сигурност в МВР.

Структурните промени в МВР са подкрепени категорично от коалиционните партньори, каза още министърът.

Те ще бъдат записани в промени в Закона за МВР, които депутати от управляващата коалиция се очаква да внесат следващата седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

преди 15 години

господа пулитици не разбрахте ли, че съединението прави силата- написано е на народнато събрение на р-ка БЪЛГАРИЯ. Защо тогава разпарчосахте МВР. Най добрата му форма бе РУ МВР с едно единоначалие на всички служби .

19

КНК

преди 15 години

Редно е да сте толкова възмутена и обидена от написаното дотук. Но явно не знаете реда за подаване на жалби,а той е : отива гражданина в съответното РПУ да подава жалба.Там го посреща дежурния,пита по какъв въпрос и посочва къде да изчака гражданина за да дойде съответния специалист /по кражби,битови и др./ полицай.До тук нормално.След около 1 час пристига въпросния специалист,разпитва и дава лист на гражданина да напише казаното по специален ред и начин.Гражданина написва, дава листа и чака.Всичко това трое около 2-3 часа.Накрая гражданина получава следното съобщение: утре жалбата ви ще бъде докладвана на шефа и ТОЙ АКО ПРЕЦЕНИ,ЩЕ БЪДЕ ЗАВЕДЕНА ПОД И ДАТА И ЩЕ ЗАПОЧНА РАЛОТА ПО НЕЯ.АКО ПРЕЦЕНИ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЕ И ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ ГРАЖДАНИНА СЕ Е ЖАЛВАЛ НЯМА.Така си подложен на опасност,ако жалбата е срещу полицай,да бъдеш преследван тихомълком,да ти бъде измислено престъпление и под угрозата от наказание и съд,да се откажеш от написаното.Точно по КОМУНИСТИЧЕСКИ.Нищо ново не са научили за тези почти 20 години.И аеко смяташ,че твоя съпруг е почтен,тогава той ще ти разкаже за много подобни случаи и как си "наляга парцалите" за да не му се случи и на него същото.

18

batto6o

преди 15 години

Абе аман от реформи и кофти министри!Вече ги изкарах няколко и всички са едни същи шматки!А тоя като го гледам се очартава по-голяма шматка и от "мимито".И ми е много интересно къде отива жандармерията?Може би пак при военните както в късния соц.Иначе това разпределение на службите в МВР си има смисъл-смисъла на няколко стотин милиона в евро от ЕС и сега борбите са кой да стане национална служба и съответно юридическо лице със собствен бюджет. .....и моля ви стига с тия катаджйи-те са само малка част от МВР и останалите полицаи не заслужават омразата която храните към нас.А пък ако стане така,че ги пратят в транспорта и излязат от МВР тогава ви гарантирам,че ще има много голям рев,сега поне малко ги контролират....

fallback