Снимка: БГНЕС
fallback

„Няма да уволнявам никого, на никого главата няма да режем, целта не е да се режат глави”, каза вицепремиерът Миглена Плугчиева.

Тя уточни, че засега не смята да иска оставката на заместник-министърът на финансите Димитър Ивановски.

„Първо трябва да получа пълната информация и тогава някой да си отиде, ако не си е свършил работата”, допълни вицепремиерът.

Плугчиева каза, че е поискала оставката на директора на централното звено за финансиране и договоряне Любомир Таушанов и я е получила.

Тя заяви, че не е заела този пост с разследователска дейност, а стремежът й е всички да си свършат работата, защото сроковете са изключително кратки.

Според Плугчиева е свършена много работа при усвояването на еврофондовете, но има и много, която не е свършена.

"Но къде и колко засега не можем да уточним”, каза Плугчиева.

Екипът й подготвя проект на постановление с функциите и задачите на вицепремиера.

Проектът предвижда пълни правомощия на вицепремиера за координация, контрол и комуникация с всички звена, които имат отношение към усвояването на еврофондовете.

В постановлението е предвидено още службата АФКОС да се прехвърли от МВР на директно подчинение на вицепремиера.

Екипът й ще бъде от 18 души, част от тях ще са политически, а другите директори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Lukcho

преди 15 години

Тази фамилия е като че ли в управлението на МВР школата,освен на европейския фронт........

8

shihan

преди 15 години

СЪД ЗА МОН - СТРАСБУРГОт: шиханНищо няма да се оправи без съдилища. Ако бг съдилищата не искат или не могат - трябва битката да се пренесе в Страсбург. Само съд за гаврата с випуск 2008 и измъчените им родители. На маймуни направиха децата на България, време е за разплата. Никаква прошка за престъпния инфантил Дани Многопрофилния адвокат на дявола БСП /БКП. БКП-то да поеме персонално вината за съсипаното бъдеще на БГ децата. Изчадията партократски крадат като за последно докато Дани Вълчето си прави пиар на гърба на данъкоплатците с изтерясалите си клипове. ДОЛУ ДОЛУ ДОЛУ! ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА! ХОРА ЗАЩИТЕТЕ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ, ВЪПРОСЪТ Е ПРИНЦИПЕН! ДА СПРЕМ ЗАЕДНО ОТВРАТИТЕЛНИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ - ПЛОД НА ПРЕСТЪПНО НЕХАЙСТВО И БЕЗДУШИЕ ЗА СЪДБАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ АБИТУРИЕНТИ! СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА ЧУДОВИЩНО НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА! НЕ МОЖЕ В ПРАВОВА ДЪРЖАВА ДА СЕ СЛУЧВА ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА С ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ! НЕ НА ГЕНОЦИДА В УЧИЛИЩЕ!

7

преди 15 години

Химн на БСП, соло вокал Миглена Плугчиева "...Г.ъ.з.а си с рози накичи Насраното да не личи"

fallback