С пълно единодушие след явно гласуване Николай Свинаров бе избран за председател на Българска нова демокрация /БНД/ от делегатите на учредителния конгрес на партията.

На учредителния конгрес на партия Българска нова демокрация присъстваха над 700 делегати.

Тук сме се събрали хора, които знаят какво да направят и знаят как да го направят, каза след избирането си Свинаров. Той изрази надежда "не като лидерска партия, а с общи усилия БНД да отстоява ценностите, които днес са били приети на конгреса".

Борислав Ралчев, Лидия Шулева, Борислав Великов, Валентин Милтенов, Владимир Дончев, Бойко Боев, Петя Гегова, Ваня Цветкова, Пламен Панайотов влязоха в състава на Централния изпълнителен съвет. Той се състои от 16 членове плюс председателя на партията.

Централният изпълнителен съвет ще избере трима заместник-председатели на партията и организационен секретар.

От новоучредената партия БНД приеха и декларация на основните принципи и ценности. БНД е нов политически проект, създаден заради принципи, а не заради отделни личности, се посочва в документа.

1 лев месечно ще е членският внос в БНД, предвижда уставът на партията. Срокът за внасянето му ще е до 1 март всяка година.

БНД ще се финансира от собствени приходи и държавна субсидия. Собствените приходи ще са от членския внос, от издателска дейност, от наеми и ползване на имоти, от дарения на физически и юридически лица и от лихвите върху собствените средства. Приходите от членския внос ще служат само за финансиране на местните структури на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase