Снимка: БГНЕС
fallback

Досегашният председател на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков ще бъде новият министър на вътрешните работи.
 
Меглена Плугчиева пък ще е дългоочаквания вицепремиер, който ще отговаря за парите от европейските фондове.

Досегашният изпълнителен директор на "Социални дейности на МО" Николай Цонев сменя Веселин Близнаков на поста министър на отбраната.

Нихат Кабил е министърът от квотата на ДПС, който ще бъде сменен. На негово място застава ст.н.с.Валери Цветанов, койюто досега бе директор на Института по почвознание и агроекология "Никола Пушкаров".

С поста си се разделя и здравният министър Радослав Гайдарски. На овакантеното му място сяда Евгений Желев - председател на Aгенцията за българите в чужбина и бивш старозагорски кмет.

Новите имена в кабинета бяха съобщени от социалният министър Емилия Масларова.

По думите й всички промени се правят с цел да има организация, да се стимулират част от процесите, да се активизират част от администрациите.

„Промените се правят с оглед успешно приключване на мандата и много бързо реализиране на управленческите програми на правителството”, каза Масларова.

Масларова допълни, че промените се правят, за да се засили дейността на Тройната коалиция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

преди 15 години

Не е за вярване, че Емел Етем и Масларова остават!Егати жалката работа, егати подигравката!

52

преди 15 години

Наистина по-гнусен и мазен тип в БСП няма.Не ме е грижа,че тая партия ще се свие и ще се разпадне,а това ,че трябва да чакаме още една година.

51

Gigov

преди 16 години

Абе този нов министър Евгений Желев не го ли гърмяха като мафиот

fallback