Не само че няма да има промени в кабинета, ами и нищо различно от това, което е в момента, няма да се случи. Това коментира кметът на София Бойко Борисов на инициатива в Южния парк по случай Деня на земята.

Всичко в момента е заблуда и лицемерие за обществото, каза Борисов. Вече три години говорим за бордовете на държавните фирми и за заместник-министрите в тях.

Тези години бяха необходими хората на управляващите да се „налапат“ и сега искат да ги махнат от управленията на държавните фирми в последните месеци преди изборите. Това се нарича популизъм, коментира Борисов.

Столичният кмет каза, че не следи в пресата за преговорите за ремонта на кабинета, защото по думите му знаел какви решения могат да вземат хората, които участват в тях.

На въпрос как ще коментира спряганото име на директора на Академията на МВР и секретар по националната сигурност на президента Румен Марков за министър на вътрешните работи, кметът отговори, че президентът Георги Първанов е архитект на тройната коалиция и е нормално да им помогне да оцелеят, но това струва много на държавата и няма да има оправяне след това.

Същевременно лидерите на тройната коалиция се събраха в резиденция “Лозенец”, където започна заседаниепо обсъждане на структурните и персонални промени в правителството.

Сред пристигащите са и министърът на вътрешните работи в оставка Румен Петков, както и представители на партийните ръководства на БСП, НДСВ и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase