Милен Велчев. Снимка: БГНЕС
fallback

Вицепремиер без портфейл ще координира дейностите по усвояването на средствата от ЕС.

За това са се договорили контактните групи от трите партии в управляващата коалиция, след като днес започнаха официално преговорите за промените в кабинета.

В момента вицепремиерите в кабинета са трима - по един от всяка една от партиите.

„С 20 до 30% ще бъде намален броят на заместник-министрите и заместник-областните управители“, съобщи зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев.

Коалиционните партньори са се договорили всички представители на държавата в управителните тела на търговските дружества с държавно участие да не получават възнаграждения.

„Разговорите между контактните групи ще продължат по въпросите за оптимизирането на агенциите и вътрешните структурни звена на министерствата“, каза още Велчев.

По думите му, промените в правителството са в съответствие с актуализираните приоритети, обявени от министър-председателя, и са в рамките на мандата, който контактните групи са получили от лидерите на тройната коалиция след вчерашната им среща.

В контактната група на Коалиция за България участват Румен Петков, Ивелин Николов, Евгени Узунов и Кирил Добрев.

НДСВ се представлява от Милен Велчев, Камелия Касабова, Пламен Моллов и Марина Дикова.

За ДПС преговарят Лютви Местан, Касим Дал и Йордан Цонев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Гласоподавателя

преди 16 години

Разбира се, че това трябва да е Миленчо Велчев! Кой по-добре от него ще усвои голямата част от еврофондовете. Тежко и на останалата малка част от плажната ивица. Ще бъдат построени още много хотели-небостъргачи, за които след време държавата, или евросъюза пак ще дават пари да се събарят. Ето ще уреди и внуците си.....

29

преди 16 години

точно така,синът на Николай Добрев е откровен разбойник и на всичкото отгоре-изключително ограничен.Това е криворазбрана благодарност към подвизите на бащата,ако е имало такива.Но,от комунисти можеш да очакваш всичко.Срам и позор,за нас,българи!

28

преди 16 години

За Р.Петков знаем, но ето малко инфо за подвизите на един друг от 4-мата от контактната група на Коалиция за България - "Синчето на "единственият честен комунист" Николай Добрев е новият областен председател на БСП в София. Името на младият господин досега беше известно само покрай ареста му през 2000г. Тогава, в продължение на по-малко от три месеца Кирил Добрев получава над $800,000 от сръбският гражданин Бранислав Зечевич, който се оказва замесен в канал за трафик на цигари ръководен от сина на Слободан Милошевич, Марко.Тогавашния министър на вътрешните работи Емануил Йорданов разпорежда "спешна служебна проверка" по случая, след което естествено няма никакви последствия."

fallback