fallback

Вероятно министърът в оставка Румен Петков, който в момента е член на работна група за промените в кабинета, ще бъде обвинен, че е издал секретния сътрудник на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Алексей Петров.

Разследват се Агенция "Митници" и директорът й Асен Асенов, съобщава вестник "Дневник".

Един от собствениците на "Винпром Пещера" ще бъде обвинен в даване на подкуп на арестувания зам.-шеф на ГДБОП Иван Иванов. Това съобщил източник от прокуратурата, запознат с доклада на ДАНС по твърденията на бившия шеф на антимафиотите Ваньо Танов, изслушан от вътрешната комисия на парламента заради скандала в МВР.

В доклада на ДАНС се потвърждава и че бившият директор на следствието Ангел Александров се е срещал с Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, в Дупница и разговорите му с тях на три пъти са съдържали доста двусмислени реплики.

Трите срещи са засечени със специални разузнавателни средства и разпечатките от тях са запазени. Според запознати с документите, макар никъде в разговорите на Александров с Галев и Христов да няма пряко назоваване на преписки или разработки, много от изказванията са били насочващи за дупнишките бизнесмени.

Александров се познава с Галеви от години, тъй като е от Дупница, и когато за първи път името му беше замесено в скандала, не отрече, че се е случвало да се срещат, още повече че двамата са били барети.

Александров обаче отрече твърденията, че ги е информирал за разследвания, и дори заплаши да съди медиите, които ги разпространиха. След големия скандал преди година между него и тогавашния министър на икономиката Румен Овчаров той е редови следовател в Националната следствена служба и сега е кандидат за Върховната касационна прокуратура.

Източникът от обвинението съобщи, че от скандала в МВР е тръгнала нова линия, по която се води разследване срещу Агенция "Митници" и най-вече срещу директора й Асен Асенов.

Прокуратурата е разпоредила проверка на митниците не само заради доклада на ДАНС, а и заради тиражираните твърдения, че човек на най-високо ниво в митниците с прякор Дебелия е покровителствал продажбата на алкохол с фалшиви бандероли.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Aleksandar Petrov

преди 15 години

Alexei Petrov e tolkova taen agent kolkoto Zlatko Ivanov-Baretata i Plamen Galev.Vsi4kite sa uchili v edno uchili6te-Vranq i dori sa bili v edin otrqd.Kakvo tolkova e izdal Rumen Petkov ne vijdam, a 4e e *** e suvsem druga tema!!!

10

tmob

преди 16 години

Abe kun4ew ane kwi 10 godini be. Ti ima6 li predstawa zaredi Rumen Petkow kolko hora sa si oti6li ot toq swqt samo za6toto toi e pql si4ko koeto znae na mutrite. Na nego mu trqbwa da go pratat nazad waw wremeto w lagera w belene prez komunizma ta da izgnie tam.

9

levski

преди 16 години

dvam trima na besiloto i moje i da se opravi rabotata

fallback