До Великден трябва да са готови промените в кабинета, подчерта премиерът. Снимка: БГНЕС
fallback

До Великден трябва да са готови промените в правителството, предстоят разговори в коалицията. Това каза премиерът Сергей Станишев в началото на срещата си със социалистите от столичната организация на БСП.

Според Станишев промените не трябва да се извършват на квотен принцип, а на принципа какво може да се свърши и то по най-добрия начин, като трябва да бъдат обхванати не само министри, но и заместник-министри и областни управители.

Лидерът на БСП заяви, че няма намерение нито той, нито БСП да стават заложници на пазарлъци при разговорите за смяна на министри и зам.-министри.

Той акцентира върху поведението на НДСВ при гласуването на вота на недоверие, като подчерта, че във всеки труден момент за министрите на НДСВ и за жълтата партия социалистите са заставали редом с коалиционните си партньори.

Не бягахме в храстите, изтъкна Станишев и отбеляза, че не поведението на НДСВ е причина за оставката на Румен Петков.

Премиерът припомни, че Петков още преди две седмици е заявил своята политическа отговорност, която се състои най-вече в това, че се е предоверил на “професионалистите” в МВР и е станал заложник на техни игри, дребни отношения и благодарение на това не е осъществена реформата в МВР.

Станишев изтъкна пред членовете на градската организация на БСП в София, че медийната среда в България е изключително благоприятна за скандали и медиите са готови да приемат всеки един скандал.

Станишев отбеляза, че би приел всякакъв вот на недоверие, ако той е искрен и почтен.

Според него опозицията не е била искрена и почтена и при това искане на вот, а е имала чисто политически цели, които ще продължат да се преследват. Това според премиера са генериране на напрежение и дискредитиране на страната пред международните й партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Номер 8...

преди 16 години

Прав си номер 11. Не се изразих правилно. Мерси за корекцията.

16

vreme e

преди 16 години

Може ли да се иска почтеност от комунисти. Съгласен съм с думите .Комунист и на некролог да го видиш шамар да му залепиш .А всички, които гласуваха за тях нека сега да не се оплакват от тежкия живот. Просто да си спомнят времето на Виденов когато тяхната любима Партия управляваше .Та нали същите муцуни като Овчаров бяха в управлението.

15

Boris Parvi

преди 16 години

Hulite na naroda sa razlichni ot hulite na o.z. generalite, taka che tryabva volya i energichni deistviya za reforma na vsichki institutziii, koito krepyat darjavnnosta. Narodat tryabva da useti volyata za promeni, zaschoto veche e omerzen ot politzaya, prokuratuara, sad i polititzi. Neka tazi reforma da e nashata operatziya "Chisti ratze".

fallback