Бойко Борисов смята, че проблемите в МВР не са най-големите в страната ни. Снимка: Булфото
fallback

Кметът на София и бивш главен секретар на МВР Бойко Борисов обяви, че би отправил критика към Румен Петков заради забавянето на реформите.

Борисов обаче не спомена и дума за скандалните обвинения, които свързаха министъра с компрометирани  групировки.

”Бих отправил критика към Румен Петков заради климата в МВР, заради това, че сега, едва на 3-та година от мандата си, започва реформи”, заяви пред Дарик радио неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той обясни, че от опит знае колко е сложно всичко и че не бива да се забравят ключови арести като този на Маргините и Митьо Очите, станали по времето на Румен Петков. Когато нещата се слагат на кантар, трябва да се има предвид и направеното, допълни Борисов.

Според него, ако Румен Петков бъде сменен, то трябва да бъде затова, че е закъснял с реформите.

Борисов бе категоричен, че единствено на премиера се пада ролята да определи дали даден министър да остане или не. В сегашната ситуация на недоверие, много трудно Румен Петков би направил реформите, каза още неформалният лидер на ГЕРБ.

Според него е обидно, че се налага отвън непрекъснато да ни подсещат, визирайки тезата, че обещаните от кабинета персонални и структурни промени стават под натиск на ЕС и САЩ. Няма друга държава в Европа, която би си го позволила това - заради своя авторитет, допълни Борисов.

На въпрос дали има опасност от задействана на предпазна клауза по глава правосъдие и вътрешен ред за България Бойко Борисов отговори, че проблемите в МВР не са най-големите в страната ни. По думите му проблеми има също в прокуратура, съдебна система, законодателна база, по която работи МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

мутро-комунизъм до д

преди 16 години

Единственият човек който може да изведе България напред е г-н Иван Костов, който беше незаслужено оплют и с масиран натиск на червената преса бе свален от власт, само заради това, че една психичноболна майка е убила детето си. За паралел сега бе извършен атентат срещу влака София-Кардам, при който изгоряха 9 българи, след това за 2 дни станаха 3 убийства, като едното от тяха на Георги Стоев, абсолютно политическо, и въпреки това овчето стадо си трае и продължава да върви напред с наведена глава

51

Жасмина

преди 16 години

АБЕ ТАЯ ПСЕВДОМУТРА И КОМУНИСТИЧЕСКО *** БОЙКО КОГА НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН

50

преди 16 години

Защо не споменете за уличаването на Костов от Георги Стоев в "Горещо".Как е заявявал,че ще стане по-богат от всички олигарси и <той го направи>.Срещите на Костов с Красимир Стойчев и Младен Мутафчийски,ако не знаете кой е Мутафчийски това е най-голямият оръжеен търговец на оръжие бивш шев на "Кинтекс" и настоящ на "Тератон" най-голямият собственик на хотели по черноморието.Самият Георги Стоев го посочва като един от наследниците на Любен Гоцев,той или Пашата ще е шефът на кукловодите.

fallback