Снимка: БГНЕС
fallback

Опозицията внесе в деловодството на Народното събрание искане за пети поред вот на недоверие към кабинета "Станишев".

Той е подкрепен с 60 подписа на народни представители от ОДС, ДСБ, БНС и БНД, каза зам.- председателят на ПГ на ДСБ Веселин Методиев.

Очаква се депутатите от "Атака" да решат дали също ще го подкрепят.

Вотът е подкрепен и от независимите Марио Тагарински, Мария Капон и Елеонора Николова.

За внасянето на искането са нужни 48 подписа, а народните представители от десницата и „Атака” са 74 души.

Вотът е заради "срастването на държавата с престъпността".

"Основният проблем на държавата е не толкова скандалът с МВР, а че правителството не работи през последната година", каза Стефан Софиянски от БНС.

Според него, ако кабинетът продължава по същия начин още една година ще се стигне до ситуацията от Жан-Виденовото време.

Според председателя на ПГ на БНД Борислав Ралчев стабилното мнозинство не означава и стабилно правителство.

По думите му напоследък проблемите са ескалирали и те трябва да се посочат ясно.

В отговор на въпрос защо смята, че този вот ще бъде успешен, Веселин Методиев посочи, че месец след предишния вот анализаторите отчитат 30% спад на доверието към правителството.

Според него заради скандала в МВР ще има ново намаление на доверието към кабинета.

Според парламентарния правилник разискванията по проекта за решение за гласуване на вот на недоверие започват не по-рано от три и не по-късно от седем дни от постъпване на предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

KASAPO

преди 16 години

e.asi cirka.tea na snimkata kakto sa zasednali trebva da gi zakop4eiat i u zatvoro.Kak zasto, ***, zastoto napusnaha BKP-BSP i ne se sratnaha. Koito ne sratnat -u pandizo. Koito tu se otka4a-tu se zaka4a =u pandizo. na nas Murtolicite ni trebvat jaki, umni i kadyrni kadri-ostanaloto sa %, koeficienti i zeleni gusteri.Napreeed -Politikata e Luna

31

преди 16 години

защо се обиждате не мога да разбера? Всеки от нас е за по-справедливо общество и за изхвърляне на гадовете, които ни тъпчат! Жалко, но факт е, че ако не си безскрупулен няма как да пробиеш.

30

musicman

преди 16 години

не знам дали си същият "Владо",дето се е изказал като 24("АМАН ОТ ПРОСТАЦИ!!!),затова ще ти отговоря - БЛАГОДАРЯ!!!! (за определението към мен,че съм "яко ***")мисля че е по-добре да си "яко ***",като ЗАБРАНИШ - не ходейки да гласуваш,за тия които от 20 години ни баламосват!!!!мисля че е по-добре да си "яко ***",но да ме ИНТЕРЕСУВА дали ме управляват мафиоти и мутри!!!!!мисля че е по-добре да си "яко ***" и да не се интересуваш как е името (дали Стоян,Мехмед,Силвестър,Хорхе или.....М'бангунга),на тоя дето те "управлява" - стига да води разумна,балансирана,твърда и НЕ гъ**лизна и антибългарска политика!!!!!в човешката същност е,когато е вблизост до "кацата с мед",да се омаже и да го накацат мухите,затова трябва да има отвреме на време кой да го шиба по пръстите и да го "умива",та по-малко мухи да го цвъкат - и този "страж" може да бъде самият български народ,стига изборите да са мажоритарни!!!!!!! но понеже тогава партийте ще се окажат излишни в "общественият ни живот",сега съществуващите НИКОГА няма да направят вота на народа такъв!!! затова трябва да действаме с политиците ни,като с непослушни и неразбрани деца - дърпане на уши,"изтупване" на панталоните им и ако все още не се разбират,драстични наказания докато "влязат" в правия път!!!!а не както ТИ съветваш - абе качило ни се е на главата,ама като си е палаво,дай да му купим бухалка и "круша",та да има къде да си израдходва енергията,пък и да се понаучи да се "защитава" от другите деца и ще поумнее!!!едно дете пораства в истински човек,само когато усети че докато го наказваш,не преставаш да му показваш обичтта си - и тогава ще разбере,че е за негово добро!!!!!! а нашите политици,хем не ги обичаме,хем не ги наказваме,хем не им търсим отговорност и обяснение,а на всичкото отгоре на всеки 4 години пак ги пращаме в "лапачката" - пък после се тюхкаме що така и няма ли най-после да се оправим?????!!!!ПО ТОЯ НАЧИН - Н И К О Г А!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback