Новият министър на вътрешните работи. Снимка: Булфото
fallback

Рано тази сутрин източници на Dnes.bg съобщиха, че премиерът Сергей Станишев е приел оставката на министъра на вътрешните работи Румен Петков.

През изминалата нощ премиерът е провел дълъг разговор с Петков в Министерски съвет.

Според запознати името на новия министър на вътрешните работи е Татяна Дончева.

Петков бил „силно скептичен“ към предложението на Станишев, но „влиятелни фигури във и около БСП“ надделели в избора си. Симеон Сакскобургготски също бил съгласен с лансираната кандидатура на Дончева.

Според Станишев юридическото образование на Дончева, опитът й на млад прокурор в Софийска градска прокуратура, както и активното й участие в политическия живот на страната представлявали „неоспорими аргументи“ в полза на твърдението, че Дончева е „напълно подготвена за поста на вътрешния министър“

Смяната на вътрешния министър обаче не била единственият „полезен ход“, който е планиран на тайна среща на лидерите на тройната коалиция през уикенда.

Премиерът е поискал оставките и на министъра на културата Стефан Данаилов, както и на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.

За поста на Данаилов бил спряган известният телевизионен водещ проф. Юлиан Вучков заради „ефективността на моралните послания, които отправя към нацията и изключителната компетентност“ на професора „във всички сфери на политическия и културен живот в страната“.

Според предварителната сделка на лидерите от тройната коалиция, постът на министъра на труда и социалната политика щял да бъде определен от ДПС. Ахмед Доган бил категоричен, че най-подходящата кандидатура в момента е на Златка Райкова.

Запознати твърдят, че за Мис Плеймейт 2007 имало „два големи и неоспорими аргумента“, че ще успее да вдъхне живот в социалната политика на България.

Разбира се, информацията на изключително надеждните източници на Dnes.bg е съобразена с календарната дата и нагласите в българското общество в ранните часове на първия ден на април.

Казано с други думи - Честит Първи април!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Arkan

преди 16 години

svaliha go vednaga shtom razbraha, 4e zapo4va da raboti

99

преди 16 години

Сивият сектор финансира всяка една предизборна кампания. Трудно е да се бориш срещу него, след като си ходил с чантичката и си искал пари от тях за изборите, коментира още той.

98

Анонимен

преди 16 години

Аз предлагам Desi и te4kо като ги чете човек вижда че са много в час и са много печени.

fallback