Петков ще пише цялостен доклад как функционират звената в МВР. Снимка: БГНЕС
fallback

До десет дни министърът на вътрешните работи Румен Петков трябва да изготви цялостен доклад за дейността на МВР за последните 18 години, за проблемите в системата, кадровото израстване и функциите на отделните звена, съобщи премиерът и председател на ВС на БСП Сергей Станишев след заседанието на Изпълнителното бюро на партията.

Той посочи, че докладът трябва да бъде разгледан и от Политическия съвет на управляващата коалиция.

Изпълнителното бюро на БСП препоръча на вътрешния министър да се намери подходяща форма за периода на проверката на прокуратурата и на ДАНС главният секретар на МВР Валентин Петров да не изпълнява задълженията си, каза Станишев.

В отговор на въпрос дали министър Петков също трябва да излезе в отпуск, премиерът посочи, че този вариант не е обсъждан и не мисли, че министърът може да затрудни проверката.

Очакваме да видим задълбочен анализ и волята на вътрешния министър да реализира нужните промени в системата на МВР, това за мен в по-голяма степен е фактор за неговото бъдеще като министър, отколкото едно или друго обвинение, което се хвърля в публичното пространство, каза Сергей Станишев.

Министър Румен Петков заяви готовност да носи цялата политическа отговорност за положението в МВР, каза премиерът след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

Станишев допълни, че в крайното си решение ръководството на БСП ще се съобрази с резултатите от проверката на прокуратурата и на ДАНС.

Той посочи, че неговите решения и решенията на Изпълнителното бюро и на управляващата коалиция ще се основават на факти.

От Федерация "Открит форум" в БСП ще предадат в ДАНС документ, който удостоверява, че информация за четири оперативни разработки на една от регионалните служби за сигурност, е предадена на политическо лице в държавна структура.

Тази структура няма нищо общо със структурите за сигурност, обяви Тихомир Стойчев от „Открит форум“.

Стойчев е бил ръководител в ГДБОП при създаването на службата.

По думите му, документът се отнася за края на 90-те години В него става дума за корупция и контрабанда и нанесените щети на държавата са за милиони левове, подчерта Стойчев.

Той не уточни за коя от 2 -те регионални служби за сигурност става въпрос.

Преди време пощенската кутия на Атанас Атанасов роди автентичен документ на службите. Днес и моята пощенска кутия също роди автентичен документ, обясни Стойчев произхода на справката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Тодоров

преди 16 години

отвратен съм, това не е държава, това е МАФИОТСКО ООД, в което обаче никой не носи абсолютно никаква отговорност за нищо

59

гадни комунистически

преди 16 години

Няма толкова гнусна *** каквато е групата престъпни комунисти които в момента са на власт.Искам само да кажа че,(знам го ама със сигурност) че Петков е бил на разпивката в вила около Пещера,когато бяха убити сестрите Белнейски(извинения ако им бъркам името).Убииството е направено от двама който са синове на министър и шеф от МВР.Няма ли кой да попита Петков дали не е бил там в тази вила?Няма.Журналистите са ***.Пеков ее нещо което е толкова жалко че е трудно да го наречеш човек.Как живеят тия хора,просто не мога да се начудя?Трябва просто да имаш елементарно човешко съчувствие за да може след като знаеш какво си направил във вреда на хората,да вземеш един пистолет и да си пръснеш грозната глава.Колкото и да си пишем по форумите нищо няма да се промени ако не излезнем пак на улицата и да се опитаме да линчуваме тия .Сигурен съм че не е далече времето когато това ще се случи.Съжелявам че трябва да се стига до такива разкрития та да почнем да ревем срещу тия защото си мисля че не е толкова трудно и без да знаем че Петков се е срещал с някакви мутри да се сетим че е престъпник и .

58

преди 16 години

Да си ходи, м**** му *****

fallback